Ο Κοινωνικός Τουρισμός… γύρισε την πλάτη στη Μεσσηνία

Ο Κοινωνικός Τουρισμός… γύρισε την πλάτη στη Μεσσηνία

Από τα 26.000 voucher το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, μόλις 597 χρησιμοποιήθηκαν για το νομό

Στους μη δημοφιλείς προορισμούς μπήκε η Μεσσηνία σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση των επιταγών πολιτών μέσω του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου έκαναν χρήση της προσφοράς μόνο 597 άτομα, ποσοστό που αντιστοιχεί μόλις στο 2% του συνολικού αριθμού που μοιράστηκε.

Συνολικά, ενεργοποιήθηκαν 25.982 επιταγές του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ σε τουριστικά καταλύματα της χώρας, στο διάστημα 1-15 Αυγούστου, ενώ ενεργοποιήθηκαν και 2.243 επιταγές ακτοπλοϊκής μεταφοράς.

Ο πιο δημοφιλής προορισμός ήταν η Εύβοια, ενώ ακολούθησαν η Χαλκιδική και η Πρέβεζα.

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024. Πρόκειται δε για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Α.Π.