«Όχι στην περαιτέρω εμπλοκή του στρατιωτικού αεροδρομίου Καλαμάτας στο Ρωσοουκρανικό Πόλεμο»

«Όχι στην περαιτέρω εμπλοκή του στρατιωτικού  αεροδρομίου Καλαμάτας στο Ρωσοουκρανικό Πόλεμο»

Να πάρει θέση το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου  «για την εμπλοκή του στρατιωτικού αεροδρομίου Καλαμάτας στο Ρωσοουκρανικό πόλεμο»

ζητούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι  της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.

Όπως σημειώνουν: «Η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει στον πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Ζελένσκι να εκπαιδευτούν οι Ουκρανοί πιλότοι για τη χρησιμοποίηση των F16 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όχι μόνο δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, αλλά εμπλέκει ακόμη περισσότερο και πιο επικίνδυνα και τη χώρα μας και την περιοχή μας στον πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας με επίκεντρο την Ουκρανία.

Ο κ. Μητσοτάκης, για μια ακόμη φορά, ήταν και είναι πιο Νατοϊκός από το ΝΑΤΟ. Αφού ιδιωτικοποίησε το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας στην ημικρατική ισραηλινή πολεμική εταιρεία ELBIT, τώρα προχωράει για να εξυπηρετεί τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ, εμφανιζόμενος ως ο πιο πρόθυμος σύμμαχος για την ικανοποίηση των σχεδίων τους.

Για την εμπλοκή αυτή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας επιβάλλεται να πάρει θέση το ΠεΣυΠ, διότι η περιοχή μας γίνεται στόχος.

Δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί κανένας πίσω από επιχειρήματα του στυλ “δεν έχουμε αρμοδιότητα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής”.

Γι’ αυτούς τους λόγους προτείνουμε να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης το θέμα στο ΠεΣυΠ της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να καταδικάσει το ΠεΣυΠ αυτή την επικίνδυνη κυβερνητική – πρωθυπουργική απόφαση και να απαιτήσει η χώρα μας αντί να παίζει το ρόλο του “γερακιού”, να πάρει πρωτοβουλία ειρήνευσης στην Ουκρανία, πριν τα πράγματα πάρουν επικίνδυνες διαστάσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους, που προτάσσουν τα εθνικά συμφέροντα και την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων πάνω από τα Νατοϊκά συμφέροντα και τις προσωπικές στρατηγικές του κ. Μητσοτάκη, να υποστηρίξουν την πρότασή μας».

Των Θανάση Πετράκου, Δημοσθένη Δρούγκα