«Οι δικοί μου – les miens» στο Vista Marina

«Οι δικοί μου – les miens» στο Vista Marina

Την Πέμπτη, 17 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «Οι δικοί μου – les miens», σε σκηνοθεσία του Roschdy Zem, στο Vista Marina, στη Μαρίνα Καλαμάτας, στις 21:30. Το αντίτιμο της γενικής εισόδου ανέρχεται στα 5 ευρώ και στα 3 ευρώ για ανέργους, πολύτεκνους και φοιτητές, ενώ είναι ελεύθερη για ανηλίκους κάτω των 18 ετών.

Πρόκειται για δράμα, του 2022, διάρκειας 85΄ και είναι κατάλληλο για ανηλίκους άνω των 12 ετών.

Παίζουν: Sami Bouajila, Roschdy Zem, Meriem Serbah

Η υπόθεση
Ακολουθούμε την ιστορία του Moussa και του Ryad, δύο αδερφών εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους. Ο μεν ευγενικός, αλτρουιστής και καλός οικογενειάρχης, ο δε τηλεοπτικός παρουσιαστής που κατακρίνεται για τον εγωισμό του από τον περίγυρό του, εκτός από τον αδελφό του που τον θαυμάζει. Μια μέρα, ο Moussa πέφτει και παθαίνει διάσειση. Αγνώριστος μετά από αυτό, μιλάει πλέον χωρίς να μασάει τα λόγια του και λέει στους δικούς του τι πραγματικά πιστεύει γι’ αυτούς. Καταλήγει να έρθει σε ρήξη με όλους, εκτός από τον Ryad.

Από όλες τις οικογενειακές σχέσεις που βλέπουμε στις ταινίες, οι αδελφικοί δεσμοί παραμένουν αυτοί που έχουν εξερευνηθεί λιγότερο. Ένα καλόκαρδο και όμορφα ερμηνευμένο φωτεινό ξέσπασμα διαλόγων, που δεν ανακαλύπτει τον τροχό, αλλά διανθίζει το είδος του οικογενειακού δράματος με ένα βλέμμα καλοσυνάτο και τρυφερό. Πρόκειται για μια ταινία σκηνοθετημένη και ερμηνευμένη με τόση αγάπη, που είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι πραγματική οικογένεια!