Οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας σε πολιτιστικούς φορείς και εκδηλώσεις

Οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας σε πολιτιστικούς φορείς και εκδηλώσεις

Και έξτρα χρηματοδοτήσεις σε ξεχωριστές εκδηλώσεις

Σύσκεψη για πολιτιστικά ζητήματα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκε η κατανομή πιστώσεων σε πολιτιστικούς φορείς και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Διατέθηκαν, ειδικότερα, σε πολιτιστικούς φορείς της Αργολίδας 5.000 ευρώ, της Αρκαδίας 10.000 ευρώ, της Κορινθίας 5.000 ευρώ, της Λακωνίας 5.500 ευρώ και της Μεσσηνίας περί τα 5.000 ευρώ.

Εξτρά από την Περιφέρεια
Εξάλλου, στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η συνδρομή της Περιφέρειας, από διαφορετικό κωδικό του προϋπολογισμού της, σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, με 6.000 ευρώ συνδράμει η Περιφέρεια την 20ή Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο της Μεσσηνίας, στις 18 Αυγούστου, την οποία συνδιοργανώνει από κοινού με τον Μορφωτικό Σύλλογο Πολυλόφου και τον Δήμο Μεσσήνης, με στόχο την προβολή ενός προϊόντος που τελεί υπό πίεση και είναι απόλυτη ανάγκη να ανακάμψει, με την απαραίτητη βοήθεια και από την πολιτεία.

Ακόμα, η Περιφέρεια θα στηρίξει με 15.000 ευρώ την έκθεση Αγροτικού – Κτηνοτροφικού εξοπλισμού AgroVision Filiatra 2023, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, το πρώτο τριήμερο του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Η φετινή έκθεση, στην οποία θα λάβουν μέρος περισσότερες από 50 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, συνδιοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Τριφυλίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Επίσης, με 11.000 ευρώ στηρίζει η Περιφέρεια, ως συνδιοργανωτής, το φετινό   3ο Φεστιβάλ Μπύρας Πελοποννήσου (3rd Peloponnese Beer Festival 2023), που θα γίνει στην Καλαμάτα το τριήμερο 4 με 6 Αυγούστου.

Τέλος, στη σημερινή σύσκεψη, αποφασίστηκε η συνδρομή της Περιφέρειας με 8.000 ευρώ της προσπάθειας της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας.