Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Μπύρας στην Καλαμάτα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Μπύρας στην Καλαμάτα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Μπύρας, που διεξήχθη το τριήμερο 4-6 Αυγούστου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Καλαμάτα. Χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκαν κατά το τριήμερο το Πάρκο και δοκίμασαν διάφορες ποικιλίες μπύρας από μικρές ζυθοποιίες της Πελοποννήσου και της υπόλοιπης Ελλάδας, σε συνδυασμό με street food που προσέφεραν τοπικές επιχειρήσεις. Η φετινή διοργάνωση, με τη συμμετοχή του κόσμου, μετατράπηκε σε μια γιορτή κεφιού και διασκέδασης, ενώ πλαισιώθηκε από ζωντανή μουσική γνωστών και αγαπημένων συγκροτημάτων.

Μεταξύ άλλων, το «παρών» στο φετινό φεστιβάλ έδωσε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Το 3ο Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Μπύρας είναι μια γιορτή που ενισχύει την εξωστρέφεια του Δήμου Καλαμάτας, προωθεί την επιχειρηματικότητα και δίνει τη δυνατότητα σε ντόπιους και επισκέπτες να διασκεδάσουν. Ως Δήμος, προφανώς και στηρίζουμε το Φεστιβάλ και θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε, καθώς το θεωρούμε ένα κομμάτι της πόλης μας».

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ Μπύρας εντάσσονταν στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2023, που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. «Φάρις».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, δίνοντας εξίσου το «παρών» στη διοργάνωση, στον σύντομο χαιρετισμό του, επεσήμανε την αναπτυξιακή δυναμική που αντιπροσωπεύουν οι μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις, τόσο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και για τη χώρα μας, γενικότερα.

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνέδραμε οικονομικά και ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία -την οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση εκφράζουν οι ανά την Ελλάδα μικροζυθοποιίες- συντελεί στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων.

Τέλος, σημείωσε ότι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις συγκεντρώνουν παραγωγούς, όχι μόνο από την Πελοπόννησο αλλά και από όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας στην ευρύτερη προβολή κάθε τόπου, μέσα από την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, των προϊόντων του και των γεύσεων.