Π. Νίκας: «Χαμηλή η ροή χρηματοδοτήσεων από το υπουργείο, κίνδυνος γα τα έργα»

Π. Νίκας: «Χαμηλή η ροή χρηματοδοτήσεων από το υπουργείο, κίνδυνος γα τα έργα»

Συμβάσεις έργων άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ για την Αρκαδία υπέγραψε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παν. Νίκας, και σε δηλώσεις του μίλησε για χαμηλή ροή χρηματοδοτήσεων από το υπουργείο για έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε εκ νέου το πρόβλημα των καθυστερήσεων διάθεσης πιστώσεων από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, κυρίως όσον αφορά σε έργα που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ αναφορικά με το ΕΣΠΑ είπε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Απευθύνοντας έκκληση να γίνουν άμεσα εκταμιεύσεις από το υπουργείο προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Νίκας δήλωσε ότι συνέπεια των καθυστερήσεων είναι η δυσλειτουργία ως προς τα ήδη εξελισσόμενα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ -λιμενικά, οδικά, κτηριακά-, με διακινδύνευση τόσο αναφορικά με την ποιότητα των έργων όσο βεβαίως και την ολοκλήρωσή τους.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι επιπλέον πρόβλημα συνιστούν οι μεγάλες αυξήσεις των υλικών, που έχουν επέλθει λόγω των συγκυριών, καθώς το υπουργείο ζητεί να υπολογιστούν όταν συντάσσονται τα τιμολόγια, χωρίς, ωστόσο να τις καλύπτει:

«Ως συνέπεια υποχρεωνόμαστε, εκ των πραγμάτων, να περιορίζουμε ως Περιφέρεια το φυσικό αντικείμενο, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε», κατέληξε ο Π. Νίκας.