Παγκρήτια Τράπεζα: Συγχρηματοδοτούμενο στεγαστικό δάνειο «Σπίτι μου» για τους νέους

Παγκρήτια Τράπεζα: Συγχρηματοδοτούμενο στεγαστικό  δάνειο «Σπίτι μου» για τους νέους

-Ενημερωθείτε από το πρότυπο κατάστημα στην Καλαμάτα

Να αποκτήσουν την πρώτη τους κατοικία στηρίζει τους νέους η Παγκρήτια Τράπεζα, συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Στέγασης Νέων «Σπίτι μου» που διαχειρίζεται η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε. με πόρους που χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Εάν ανήκετε στα ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια του Προγράμματος και δε διαθέτετε ακίνητο κατάλληλο για κατοικία, υποβάλετε την αίτησή σας σε ένα κατάστημα του δικτύου και αποκτήστε άμεσα το νέο σας σπίτι με χαμηλότοκο ή άτοκο στεγαστικό δάνειο.

Πλεονεκτήματα
-Άτοκη χρηματοδότηση από κρατικούς πόρους για το 75% του δανείου και προνομιακό επιτόκιο για το υπόλοιπο 25%

-Επιδότηση επιτοκίου για το σύνολο του δανείου για τρίτεκνους ή πολύτεκνους

-Απαλλαγή από την εισφ. Ν.128/75 (σήμερα 0,12%)

-Χρηματοδότηση έως του 90% της αξίας του ακινήτου βάσει του συμβολαίου αγοράς με ανώτατο ποσό τις 150.000 ευρώ

-Χωρίς έξοδα εξέτασης αιτήματος

Διαδικασία δανειοδότησης
Η αίτηση υποβάλλεται σε ένα κατάστημα του δικτύου της Παγκρήτιας Τράπεζας προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οι αιτήσεις αξιολογούνται σύμφωνα με την πιστωτική πολιτική κάθε Πιστωτικού Ιδρύματος και η ένταξη των δικαιούχων στο πρόγραμμα ακολουθεί τη χρονική προτεραιότητα υποβολής των αιτημάτων από τα Πιστωτικά Ιδρύματα έως την ανάλωση του προϋπολογισμού που θα διατεθεί.

Ως εκ τούτου, συνιστάται να αναζητήσετε άμεσα το ακίνητο που σας ενδιαφέρει χωρίς τα στοιχεία του οποίου δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η υπαγωγή σας στο Πρόγραμμα.

Η διαδικασία του δανείου ακολουθεί συνοπτικά τα κάτωθι βήματα:

-Υποβολή αίτησης δανείου σε ένα Κατάστημα του Δικτύου με το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών

-Αξιολόγηση των κριτηρίων επιλεξιμότητάς σας και της πιστοληπτικής σας ικανότητας από την τράπεζα (εντός 60 ημερών από την παραλαβή της αίτησής σας με το σύνολο των δικαιολογητικών)

-Από τη στιγμή που θα σας γνωστοποιήσουν το αποτέλεσμα της αξιολόγησής σας, έχετε 60 ημέρες προκειμένου να γνωρίσετε στην Τράπεζα τα στοιχεία και την τιμή αγοράς του ακινήτου και να προσκομίσετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για το Νομικό και Τεχνικό Έλεγχο

-Η Τράπεζα αποστέλλει τα στοιχεία στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε. προκειμένου να διενεργήσει σχετικούς ελέγχους, να δεσμεύσει κονδύλια και να σας εντάξει στο Πρόγραμμα

-Εντός 60 ημερών από τη θετική απάντηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε. για την υπαγωγή σας πραγματοποιείται ο Νομικός και Τεχνικός Έλεγχος του ακινήτου (εντός 120 ημερών σε περίπτωση αλλαγής ακινήτου)

-Η προσκόμιση του μεταγεγραμμένου συμβολαίου, η οριστική έγκριση του δανείου και η υπογραφή της δανειακής σύμβασης πραγματοποιούνται εντός έξι (6) μηνών από την έγκριση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε.

-Η δανειακή σύμβαση υποβάλλεται από την Τράπεζα στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε. για λήψη έγκρισης

-Πραγματοποιείται η εγγραφή προσημείωσης επί του ακινήτου προκειμένου η Τράπεζα να υποβάλει αίτημα εκταμίευσης στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε. και να λάβει έγκριση

-Η εκταμίευση του δανείου πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 6 μηνών από την ημερομηνία απόφασης της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε. για την υπαγωγή σας στο Πρόγραμμα με δυνατότητα παράτασης 2 επιπλέον μηνών, εφόσον η αίτηση για την εγγραφή της προσημείωσης έχει υποβληθεί εντός της προθεσμίας των 6 μηνών.

•Καθημερινή προσωποποιημένη εξυπηρέτηση από το πρότυπο κατάστημα στην πόλη της Καλαμάτας, Σιδηροδρομικού Σταθμού 14 & Αντωνοπούλου.

Επικεφαλής: Φαίη Μάλαμα, Τηλέφωνο: 27214 400500.

Τηλεφωνική εξυπηρέτηση όλο το 24ωρο από σταθερό ή κινητό στο 2810 338800

Official website: https://www.pancretabank.gr/