Παράταση μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Παράταση μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Μαζί με δύο νέες εγκυκλίους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η είδηση που δόθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ικανοποιεί τους αγρότες, αλλά και δίνει χρόνο για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων υπήρχαν. Ο λόγος για την  απόφαση της παράτασης που έρχεται μετά τις αλλαγές που έφερε η υπουργική απόφαση Σταμενίτη για το νέο πρασίνισμα (οικολογικά προγράμματα – eco schemes), με τον ΟΠΕΚΕΠΕ να υποστηρίζει ότι πλέον δίνεται και στους κτηνοτρόφους η δυνατότητα να επιλέξουν το οικολογικό σχήμα που επιθυμούν με τρόπο άμεσο και μέσα από μια διαδικασία απλοποιημένη.

H σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει: «Δύο νέες εγκυκλίους, οι οποίες έρχονται να καλύψουν μεγάλο εύρος ερωτημάτων και κανονιστικών υποχρεώσεων, που είναι απαραίτητες για την υποβολή ΟΣΔΕ 2023, εξέδωσε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ευάγγελος Σημανδράκος.

Με τις συντονισμένες ενέργειες μεταξύ του ΥΠΑΑΤ και της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Άμεσων Ενισχύσεων και Τομεακών Παρεμβάσεων δίνεται -μεταξύ άλλων – και στους Έλληνες κτηνοτρόφους η δυνατότητα να επιλέξουν το οικολογικό σχήμα που επιθυμούν με τρόπο άμεσο και μέσα από μια διαδικασία απλοποιημένη.

Επίσης, δίνεται παράταση για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ, έως και την 11η Σεπτεμβρίου, ούτως ώστε να διευκολυνθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι αγρότες και ΚΥΔ, δεδομένου της στενότητας του χρόνου και του όγκου των δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν, ενώ δίνονται διευκρινίσεις και επικαιροποιούνται τα στοιχεία για την ορθή και έγκαιρη υποβολή των δηλώσεων».