Προφυλακίσθηκε η 60χρονη για τις τηλεφωνικές απάτες

Προφυλακίσθηκε η 60χρονη για τις τηλεφωνικές απάτες

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι προσπάθειες εξαπάτησης, ιδίως, ηλικιωμένων ατόμων στη Μεσσηνία από το γνωστό κύκλωμα που απαρτίζεται κυρίως από αλλοδαπούς, όπως έχει αποδείξει η μέχρι τώρα έρευνα της Αστυνομίας, οι οποίοι εκμεταλλεύονται δήθεν επείγουσες καταστάσεις υγείας συγγενών για να αποσπάσουν χρήματα.

Την προηγούμενη εβδομάδα συνελήφθη μια 60χρονη από τη Βουλγαρία (η οποία μάλιστα χθες προφυλακίσθηκε), η οποία πήγε να παραλάβει χρήματα από άτομο που θεώρησε ότι κατάφεραν να εξαπατήσουν, ενώ την Παρασκευή το απόγευμα συνελήφθη κι ένας 34χρονος Βούλγαρος.

Στις φυλακές
Προσποιούμενη γιατρό η 60χρονη από τη Βουλγαρία επικοινώνησε με γυναίκα, λέγοντάς της ότι έχει τραυματιστεί σοβαρά το παιδί της και θα χρειαστεί το ποσό των 70.000 ευρώ για να γίνουν χειρουργεία, όπως και για άλλα έξοδα. Ζήτησε από τη γυναίκα να συγκεντρώσει όσα χρήματα έχει, κοσμήματα και ό,τι άλλο πολύτιμο διαθέτει για να καλυφθούν τα έξοδα.

Ευτυχώς, όμως, η γυναίκα δεν πείσθηκε και μαζί με τον άνδρα της ενημέρωσαν την Αστυνομία και στήθηκε επιχείρηση.

Η 60χρονη ζήτησε από τη γυναίκα να βάλει τα χρήματα και τα κοσμήματα σε νάιλον σακούλα, ενώ θα περνούσε να τα πάρει. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το σπίτι κι όταν η 60χρονη παρουσιάσθηκε και παρέλαβε την τσάντα, συνελήφθη.

Χθες η 60χρονη οδηγήθηκε στον ανακριτή Καλαμάτας, απ’ όπου μετά την απολογία της, με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέα και οδηγήθηκε στις φυλακές.

Τον εντόπισαν
Τις προηγούμενες μέρες άγνωστος άντρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Σιδηρόκαστρο και προσποιήθηκε επίσης ότι είναι γιατρός. Με το πρόσχημα ότι ο γιος της πρέπει να κάνει άμεσα χειρουργείο, της ζήτησε χρήματα. Την έπεισε, δε, να βάλει 2.000 ευρώ σε μια σακούλα και να τα αφήσει σε ένα φρεάτιο πηγαδιού έξω από το σπίτι της.

Από εκεί τα παρέλαβε ο δήθεν γιατρός. Για κακή του τύχη, όμως, κάτοικοι της περιοχής είχαν παρατηρήσει ότι στην περιοχή κυκλοφορούσε ένα ύποπτο όχημα και συγκεκριμένα ένα λευκό βανάκι.

Μετά την εξαπάτηση της ηλικιωμένης οι αστυνομικοί του Τμήματος Τριφυλίας συνέλεξαν όλα τα στοιχεία και δεν άργησαν να φτάσουν στα ίχνη του δράστη.

Έτσι, την επόμενη μέρα το απόγευμα εντόπισαν το λευκό βανάκι στην Κυπαρισσία και συνέλαβαν τον 34χρονο Βούλγαρο. Οι αστυνομικοί βρήκαν και την τσάντα με τα χρήματα, τα οποία τα επέστρεψαν στην ηλικιωμένη.

Οι έρευνες από την Αστυνομία έχουν διευρυνθεί και εξετάζεται η σύνδεση των δύο υποθέσεων, όπως και η σύνδεση της δεύτερης υπόθεσης με τις απάτες που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα στην Τρίπολη.

Της Βίκυς Βετουλάκη