«Πρώτα η Πελοπόννησος»: Παρουσίαση της παράταξης από τον Μ. Μάκαρη

«Πρώτα η Πελοπόννησος»: Παρουσίαση της παράταξης από τον Μ. Μάκαρη

Ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης της ιδρυτικής διακήρυξης της αυτοδιοικητικής παράταξης του Μανώλη Μάκαρη «Πρώτα η Πελοπόννησος» και των υποψηφίων της για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο ξενοδοχείο Rex στην Καλαμάτα.

Στην ομιλία του ο κ. Μάκαρης υποστήριξε ότι “επίκεντρο της πολιτικής της περιφερειακής παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» είναι ο άνθρωπος και στόχος η επιδίωξη της ευημερίας και της δίκαιης ανάπτυξης με τις πολιτικές που μαζί σχεδιάζουμε και μαζί θα εφαρμόσουμε.

Μπροστά μας βρίσκονται προγράμματα προϋπολογισμού πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, όπως το νέο ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το πρόγραμμα της Ενεργειακής Μετάβασης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα Τομεακά Προγράμματα των υπουργείων.

Εμείς λέμε και δεσμευόμαστε ότι αυτός ο πακτωλός εκατομμυρίων θα επενδυθεί για την υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος που θα συνδιαμορφώσουμε με τους πολίτες για τους πολίτες. Οι πολίτες θα αποφασίσουν, όχι τα κέντρα εξουσίας, όχι οι εκλεκτοί τους εκπρόσωποι, όχι τα οικονομικά συμφέροντα”.

Από τα σοβαρά σημεία της ομιλίας του ήταν, πρώτον, η δέσμευσή του ότι “το πρόγραμμά μας δεν είναι κομματικό κείμενο, δεν το χαρακτηρίζουν κομματικές και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Μοναδικός μας γνώμονας είναι το όφελος των πολιτών και της κοινωνικής πλειοψηφίας”.

Δεύτερον, η πρότασή του για μια ενιαία Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως τόνισε: «Η Πελοπόννησος είναι η μοναδική Περιφέρεια που είναι διαιρεμένη. Ένας στρατηγικός στόχος της παράταξής μας και εμού προσωπικά, είναι η ταύτιση της διοικητικής Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη γεωγραφική Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος, ανακοινώθηκαν οι εξής υποψήφιοι:  Χρήστος Αναστασόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, οικονομολόγος. Λεωνίδας Βέλλης, εκπαιδευτικός, ερασιτεχνικός ηθοποιός. Αναστάσιος Δρούλιας, δρ. Πολιτικής Φιλοσοφίας, αρτοποιός στην Κυπαρισσία. Χριστίνα Δριμή, φυσικός, συνταξιούχος του ΟΤΕ. Εφηνίκη Ζαμπάρα, καθηγήτρια Αγγλικών, μουσικός. Ανδρέας Γαλανόπουλος, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αττικής από τη Μεσσήνη. Γιάννης Θεοφιλόπουλος, χημικός μηχανικός, πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας. Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην υποψήφιος δήμαρχος πρώην Δήμου Αυλώνος και Δήμου Τριφυλίας. Γιώργος Καπακλής, αγρότης, πρώην αντιδήμαρχος πρώην Δήμου Πεταλιδίου. Χαρά Κιουρή, φυσικός, γεωπόνος, διευθύντρια του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας. Ηλίας Κορομηλάς, καθηγητής ξένων γλωσσών από την περιοχή της Θουρίας, υπεύθυνος του αγροτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ. Γεωργία Κρασακοπούλου, οικονομολόγος, διευθύντρια ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Πόπη Λιόγα, μουσικός. Χρυσάνθη (Χρύσα) Μάλλιου, ιατρός αναισθησιολόγος, διευθύντρια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, πρόεδρος του Σωματείου Νοσοκομειακών Γιατρών Μεσσηνίας, μέλος Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Ιωάννης Ματσατσίνης, γεωπόνος. Ηλίας Μπουντουβάς, αγρότης. Παναγιώτα (Γιώτα) Νικηφόρου, τεχνολόγος ιατρικών μηχανημάτων. Βασιλική Ράλλη, πολιτική επιστήμονας, δημοσιογράφος, συγγραφέας. Άρης Σπουρδαλάκης, φυσικός πτυχιούχος ΕΚΠΑ. Γιώργος Σταυρόπουλος, επιχειρηματίας στον τομέα της τεχνολογίας και των συστημάτων ασφαλείας. Μαίρη Τσουλάκου, αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Γρηγόρης Τσώνης, διευθυντής του Λυκείου Αριστομένη. Γιώργος Χιουτέας, ασκεί δραστηριότητα στον αγροτικό και τουριστικό τομέα. Στέλλα Χριστοπούλου, μαθηματικός με εξειδίκευση στην πληροφορική υγείας, λέκτορας στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Α.Π.