Ράχες Τριφυλίας: Δύο δεξαμενές, αλλά δεν έχουν νερό στα σπίτια

Ράχες Τριφυλίας: Δύο δεξαμενές, αλλά δεν έχουν νερό στα σπίτια

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν κάτοικοι, παραθεριστές και επισκέπτες στην Κοινότητα Ραχών Τριφυλίας, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν νερό με το σταγονόμετρο στις βρύσες τους.

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει γίνεται εφιαλτική με τις υψηλές θερμοκρασίες. Όπως λένε κάτοικοι, στο χωριό υπάρχουν δύο δεξαμενές ύδρευσης. Μια από παλιά και μια νεότερη. Ωστόσο, σε λειτουργία είναι μόνο η νεότερη δεξαμενή, ενώ η παλιότερη έχει τεθεί σε αχρηστία.

Σύμφωνα με κατοίκους, η νεότερη κατασκευάστηκε με κάποια υψομετρική διαφορά σε σχέση με την παλιότερη και τέθηκε σε αχρηστία η παλιότερη, με συνέπεια το νερό της νεότερης δεξαμενής να μην επαρκεί για τις ανάγκες τους, ιδίως τους θερινούς μήνες.

Οι ίδιοι σημειώνουν πως πολλές φορές αυτή την περίοδο, αλλά και προηγούμενα χρόνια, έχουν θέσει το πρόβλημα αρμοδίως στον Δήμο και τη ΔΕΥΑΤ, προκειμένου να βρεθεί τεχνική λύση και να τεθεί σε λειτουργία και η παλιότερη δεξαμενή, αφού, βεβαίως, προηγουμένως καθαριστεί, κάτι που, όπως λένε, μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι, εφόσον ο Δήμος και η ΔΕΥΑΤ δηλώσουν αδυναμία.

Εκείνο που επείγει, τονίζουν, είναι να βρεθεί τεχνική λύση, ώστε να έχουν νερό και οι δύο δεξαμενές και να λειτουργούν και οι δύο συμπληρωματικά η μια προς την άλλη, ούτως ώστε να μη «διψά» το χωριό, αλλά και να μην προκαλούνται και προβλήματα υγιεινής και δημόσιας υγείας από την έλλειψή του.

Του Ηλία Γιαννόπουλου