Στιγμές και παραλειπόμενα από την παρουσίαση του Δ. Πτωχού στη Μεσσήνη

Στιγμές και παραλειπόμενα από την παρουσίαση του Δ. Πτωχού στη Μεσσήνη

Πολλά χαμόγελα από τέσσερεις πολιτικούς, που τα χρόνια της βαθιάς οικονομικής κρίσης, επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, πρέπει να πέρασαν πολλές ώρες μαζί. Ο νυν πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και οι δύο τότε συνεργάτες του κ. Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου και Δημήτρης Πτωχός.
Δεν θα είναι τελικά υποψήφια, στον συνδυασμό του Δημήτρη Πτωχού, η Μαριλένα Γυφτέα, η οποία στις τελευταίες εκλογές συμμετείχε στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τη Μεσσηνία. Όπως την ακούσαμε να λέει σε σχετικές ερωτήσεις που της έγιναν από φίλους και γνωστούς της, πρόταση δέχτηκε, αλλά αποφάσισε να μην είναι υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές.
Δήμαρχοι, δήμαρχοι πολλοί, πρώην, νυν και ίσως επόμενοι, στην εκδήλωση της Πέμπτης στη Μεσσήνη, αλλά κι ένας περιφερειακός σύμβουλος.
Από δεξιά, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Πίσω του, ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, και αριστερά του, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, προσφάτως επιστρέψαντες και οι δύο στη Νέα Δημοκρατία.
Δίπλα τους, ο πρώην δήμαρχος Πύλου – Νέστορος και εκ νέου υποψήφιος, Δημήτρης Καφαντάρης, και τέρμα αριστερά, ο Βασίλης Σιδέρης, περιφερειακός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Δημήτρη Πτωχού.
Χρόνια κρατάει η «κολόνια» των στενών δεσμών της Μαρίας Οικονομάκου με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και με κάθε ευκαιρία τα λένε, έστω και στο γρήγορο.
Στην παρέα τους και η Πέγκυ Νίκα, που ήταν υποψήφια στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.
Σφικτή χειραψία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τη σύζυγο του Δημήτρη Πτωχού -που παρακολουθεί χαμογελαστός- Βούλα Φωτεινάκη.
Η κλασική φωτογραφία με τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας δεν θα μπορούσε να λείπει από την προχθεσινή εκδήλωση.
Γιάννης Λαμπρόπουλος, βουλευτής Μεσσηνίας, Κώστας Βλάσης βουλευτής Αρκαδίας. Τα είπαν για λίγο προχθές, λίγο πιο μακριά και απομονωμένα. Και οι δύο μέχρι πρόσφατα, όχι και τόσο υποστηρικτές της υποψηφιότητας Δημ. Πτωχού, αλλά ο καθένας για τους δικούς του λόγους…
Δεν προλάβαινε να χαιρετάει και να μιλάει με κόσμο ο Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος αναγκαζόταν συνεχώς να αλλάζει πουκάμισα, λόγω της αφόρητης ζέστης που είχε στον χώρο. Εδώ, σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τη δήμαρχο Οιχαλίας, Γιώτα Γεωργακοπούλου

Της Βίκυς Βετουλάκη