Τηλεφωνικές απάτες: 60χρονη Βουλγάρα έπεσε στο λάκκο που η ίδια άνοιξε

Τηλεφωνικές απάτες: 60χρονη Βουλγάρα έπεσε  στο λάκκο που η ίδια άνοιξε

Ζήτησαν 70.000 για τη νοσηλεία, δήθεν, τραυματισμένου συγγενή

Έξαρση τηλεφωνικών απατών σημειώθηκε τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή της Καλαμάτας, με τους επιτηδείους να καλούν με απόκρυψη σε σταθερά τηλέφωνα και προσποιούμενοι κοντινούς συγγενείς, να ζητούν κλαίγοντας βοήθεια.

Χαρακτηριστικό περιστατικό αυτό της Τετάρτης, όταν το μεσημέρι κάλεσαν σε σταθερό τηλέφωνο και απάντησε ένας άνδρας, ο οποίος άκουσε μια γυναικεία φωνή κλαίγοντας να λέει: «Μπαμπά, είμαι στο νοσοκομείο, έχω χτυπήσει σοβαρά, πάρε να μιλήσεις με τον γιατρό». Στη συνέχεια πήρε το τηλέφωνο άνδρας, ο οποίος δήλωσε ορθοπαιδικός του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Μάλιστα, έδωσε και στοιχεία, που προφανώς ήταν ψεύτικα, ενώ ενημέρωσε για τη δήθεν ασθενή- κόρη που ακουγόταν μέσα από το τηλέφωνο να σφαδάζει από τους πόνους, για την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόταν, τι πρέπει να γίνει και τι θα κόστιζε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όταν ο άνδρας που δέχθηκε την κλήση αντιλήφθηκε ότι προφανώς πρόκειται για απάτη και ζήτησε περισσότερα στοιχεία, η γραμμή έκλεισε, κι αφού άκουσε πολλές χυδαιότητες από τον δήθεν ορθοπαιδικό.

Δεκάδες απόπειρες
Η παραπάνω περίπτωση είναι μόνο μία. Στη δε Αστυνομία καταγγέλθηκαν εννέα απόπειρες, ενώ αρκετοί απλά έκλεισαν το τηλέφωνο, χωρίς να προχωρήσουν σε καταγγελία.

Έπεσε στην παγίδα που πήγε να στήσει
Πέραν των εννέα αποπειρών, υπήρξε και η 10η και φαρμακερή κλήση για 60χρονη Βουλγάρα που προσποιούμενη γιατρό επικοινώνησε με γυναίκα, λέγοντάς της ότι έχει τραυματιστεί σοβαρά το παιδί της και θα χρειαστεί για λάμες και άλλα έξοδα 70.000 ευρώ. Έτσι, ζήτησε από τη γυναίκα που δέχθηκε την κλήση να συγκεντρώσει άμεσα το εν λόγω ποσό, αφού το παιδί της βρισκόταν σε κίνδυνο. Την κάλεσε δε, αν δεν έχει όλα τα χρήματα, να συγκεντρώσει όσα περισσότερα μπορούσε και μαζί με αντικείμενα αξίας που κατείχε, όπως κοσμήματα, να της τα παραδώσει.

Η αρχή του τέλους για την 60χρονη ήρθε, όταν για το τηλεφώνημα ενημερώθηκε ο άνδρας του παρ’ ολίγον θύματος και σε επικοινωνία που είχε με την Αστυνομία, έστησαν την παγίδα.

Ειδικότερα, υπήρξε συνεννόηση των δύο γυναικών για παραλαβή  νάιλον τσάντας με χρήματα και κοσμήματα, την οποία θα περνούσε η 60χρονη να παραλάβει από την οικία του ζευγαριού, με την Αστυνομία ήδη να παρακολουθεί διακριτικά την περιοχή. Έτσι, όταν έγινε αντιληπτή η 60χρονη, συνελήφθη.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η ανωτέρω νάιλον τσάντα, το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, 10 ναρκωτικά δισκία και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, απάτη και απόπειρες απατών, καθώς και ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς.

Να σημειωθεί, τέλος ότι η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την ταυτοποίηση των συνεργών της ανωτέρω και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Π.Μπ.