Το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων υπολειτουργεί

Το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων υπολειτουργεί

Μετά την έκκληση φορέων της Δ.Ε. Γαργαλιάνων Τριφυλίας σχετικά με το οξύ πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη δημόσια υγεία, από την αποχώρηση του Διευθυντού του Κ.Υ. Γαργαλιάνων, ουδείς ασχολήθηκε.

Διαβάζοντας τα όσα αγωνιωδώς ανέφερε ο πρόεδρος της Δ.Ε Γαργαλιάνων και ερευνώντας όλα τα περιστατικά, ειλικρινά θλίβομαι για τις προτεραιότητες όσων έχουν καταλάβει καίριες, αλλά κομματικές καλοπληρωμένες θέσεις και αδιαφορούν να δώσουν λύση στο σημαντικό αυτό πρόβλημα.

Η προεκλογική περίοδος που διανύουμε δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για τη δημιουργία ενός ακόμη υγειονομικού κενού, εκτός της Ανατολικής Πυλίας και στην ακμάζουσα αυτή περιοχή της Τριφυλίας.

Εν μέσω Αυγούστου και αύξησης της επισκεψιμότητας, το Κ.Υ. Γαργαλιάνων υπολειτουργεί, τα βράδια κλείνει, όπως και μερικά πρωινά, και οι αγροτικοί γιατροί, ως είναι φανερό, δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες, είτε λόγω φόρτου εργασίας είτε επιστημονικά.

Ερωτώ τον Διοικητή της αρμόδιας 6ης ΥΠΕ, κ. Καρβέλη:

*Πότε θα ενσκήψει ουσιαστικά στα υγειονομικά προβλήματα της Μεσσηνίας και πότε θα δώσει λύσεις;

*Πότε οι πολίτες της Μεσσηνίας θα νοιώσουν υγειονομικά ασφαλείς στον τόπο τους;

*Πότε θα λειτουργήσει με κανόνες ασφαλείας, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του τόπου μας, το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων ;

*Πότε σκοπεύει επίσημα να ενημερώσει θεσμικά, πολίτες και φορείς, για τη δρομολόγηση ομαλοποίησης της λειτουργίας των υγειονομικών δομών στη Μεσσηνία , καθώς εντοπίζονται μεγάλες ελλείψεις;

Η κρίση στην παροχή υγείας είναι διαρκής και ανησυχεί την κοινωνία, διότι διαφαίνεται πως δεν υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση επίλυσης των προβλημάτων.

Η αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να έχει αποφασιστική αρμοδιότητα στα ζητήματα της υγείας, όπως προέβλεπε άλλωστε αρχικά και ο νόμος Καλλικράτη, και έχει αποδείξει έμπρακτα πως είναι απόλυτα υποβοηθητική στον καίριο αυτό τομέα.

Της Αντωνίας Μπούζα,

Νέα Πελοπόννησος – Μεσσηνία