Τον Σεπτέμβριο η ολοκλήρωση βελτίωσης του δρόμου Κορώνη – Βασιλιτσίου

Τον Σεπτέμβριο η ολοκλήρωση βελτίωσης του δρόμου Κορώνη – Βασιλιτσίου

Δόθηκε παράταση μετά από αίτημα του αναδόχου εργολάβου

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου εγκρίθηκε η παράταση για την ολοκλήρωση του έργου «Αποκατάσταση υποδομών και βελτίωση ασφάλειας στη 13η επαρχιακή οδό, τμήμα Κορώνη – Βασιλίτσι», προϋπολογισμού 1.000.000  ευρώ, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το έργο, που εκτελείται από τον εργολάβο Ευστάθιο Τζικάκη, είχε αρχική προθεσμία περαίωσης στις 19 Μαΐου.

Εργασίες
Το έργο προβλέπει εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του δρόμου από τη διασταύρωση της Κορώνης έως τη Φοινικούντα και συγκεκριμένα εργασίες κατασκευής επενδεδυμένων τάφρων και ερεισμάτων, εργασίες ανανέωσης του ασφαλτοτάπητα, καθώς και εργασίες σήμανσης.

Μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί εργασίες διαμόρφωσης ερείσματος σε μήκος 150 μ. από ελαφρά οπλισμένο σκυρόδεμα στην 13η επαρχιακή οδό στην περιοχή της Κορώνης, ανανέωση ασφαλτοτάπητα με αντιολισθηρή στρώση σε μήκος 2,5 χλμ. περίπου και ανανέωση ασφαλτοτάπητα σε μήκος 1 χλμ. περίπου στο τμήμα Κορώνη – Βασιλίτσι. Συνολικά, έχει εκτελεστεί το 70% των εργασιών του έργου.

Παράταση
Η έναρξη των εργασιών καθυστέρησε, λόγω των μη κατάλληλων καιρικών συνθηκών. Στην παρούσα φάση, οι εργασίες εξελίσσονται σύμφωνα με τις εντολές της αρμόδιας υπηρεσίας.

Για την ολοκλήρωση των εργασιών που υπολείπονται, απαιτείται παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου.

Επίσης, είναι υπό σύνταξη ο 1ος ανακεφαλαιωτικός πίνακας εργασιών του έργου, καθώς, κατά την εκτέλεση των εργασιών, διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται τόσο νέες εργασίες για την άρτια εκτέλεσή του όσο και τροποποίηση των ποσοτήτων των συμβατικών εργασιών, λόγω των πραγματικών συνθηκών του έργου.

Η υπηρεσία και η Οικονομική Επιτροπή δέχτηκαν το αίτημα του εργολάβου και ενέκριναν παράταση περαίωσης του έργου έως 30 Σεπτεμβρίου.

Της Βίκυς Βετουλάκη