Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου η σύμβαση για την κωνωποκτονία

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου η σύμβαση  για την κωνωποκτονία

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, υπέγραψε προχθές στην Τρίπολη τη σύμβαση που αφορά στην εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, δημιουργίας δομής ελέγχου και ανάπτυξης μηχανισμού επιτήρησης και επαγρύπνησης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για το 2023.

Η σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ένωσης Φορέων, που συγκροτείται από κοινοπραξία εταιρειών και τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων και Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο πρύτανης του οποίου Χαράλαμπος Μπιλλίνης ήταν παρών προχθές στην έδρα της Περιφέρειας.

Σκοπός του πιο πάνω προγράμματος, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 1.922.688 ευρώ (με τον ΦΠΑ), είναι η αντιμετώπιση και διαχείριση των κουνουπιών και η πρόληψη της εμφάνισης επιδημικών φαινομένων νοσημάτων σε επιστημονική βάση και χωρίς επιπτώσεις στο περιβάλλον, στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κ. Νίκας στις δηλώσεις του αναφέρθηκε σε “μια πολύ καλή ημέρα”, σημειώνοντας ότι λόγο για την καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης αποτέλεσε μία προσφυγή που είχε κατατεθεί, θέμα που πλέον έχει καταλήξει ευνοϊκά για την Περιφέρεια, όπως επισήμανε, εκφράζοντας ευχαριστίες προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την πολυεπίπεδη συνεργασία που έχει με την Περιφέρεια.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι το εν λόγω πρόγραμμα δε σταμάτησε ποτέ -“βρίσκαμε πάντα τρόπους να το συνεχίζουμε, δεν εγκαταλείψαμε καμία περιοχή. Μετά τη σημερινή υπογραφή, όμως, θα υπάρξει επιπλέον ένταση των προσπαθειών” υπογράμμισε ο Π. Νίκας.