Αγροτικοί σύλλογοι ενάντια στην ανακοίνωση του Δήμου Πύλου για τους πληγέντες της Θεσσαλίας

Αγροτικοί σύλλογοι  ενάντια στην ανακοίνωση του Δήμου Πύλου για τους πληγέντες της Θεσσαλίας

Παρεμβάσεις για την πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Πύλου – Νέστορος που αφορά στους πληγέντες της Θεσσαλίας έκαναν ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης και ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού & Περιφέρειας με τον Χανδριναϊκό Α.Ε.Σ.

Από την πλευρά του, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης σημειώνει: «Ο Σύλλογός μας στέκεται αλληλέγγυος στους 1000δες συναδέλφους μας στη Θεσσαλία που είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται ολοκληρωτικά. Σε όλους αυτούς που συναντιόμαστε αγωνιστικά εδώ και χρόνια, στα μπλόκα και τους αγώνες της αγροτιάς, ενάντια στην πολιτική που μας ξεκληρίζει, των κυβερνήσεων, της Ε.Ε., της ΚΑΠ και των μεγαλεμπόρων. Η διαφορά μας είναι ότι έτυχε να βρέξει εκεί και όχι εδώ. Είμαστε και εμείς πνιγμένοι με τις καταστροφές του 2016 και τότε μας στάθηκαν αλληλέγγυοι οι Θεσσαλοί. Εκτός από αυτούς που μας ξεκληρίζουν, έχουμε απέναντί μας ένα κράτος που μας πνίγει στα λασπόνερα, μας καίει στις φωτιές, μας έχει παρατημένους χωρίς αρδευτικά κ.τ.λ.

Οι δηλώσεις του δημάρχου Πύλου, αλλά και διάφορων παπαγάλων που βρήκαν την ευκαιρία να μετατρέψουν τους αγρότες σε εργάτες γης, αποτελούν προκλήσεις. Βρήκαν την ευκαιρία και νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν με την αγροτιά. Τους ενημερώνουμε ότι τα βάζουμε με ολόκληρες κυβερνήσεις και Ε.Ε., και ότι δε θα τους κάνουμε τη χάρη.

Οι αγρότες δουλεύουμε τη γη μας για να ζούμε τις οικογένειές μας με αξιοπρέπεια και να ταΐζουμε φθηνά και ποιοτικά τον ελληνικό λαό. Αυτό διεκδικούμε τόσα χρόνια μέσα από τα αιτήματά μας και τους μακροχρονίους αγώνες μας. Δεν είμαστε νομάδες.

Ας πάει ο δήμαρχος Πύλου και τα παπαγαλάκια του να μαζέψουν πατάτα στην Αίγυπτο να δουν τη γλύκα!

Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τον αγώνα να μείνουμε στα χωράφια μας.

Διεκδικούμε οι συνάδελφοι αγρότες να αποζημιωθούν στο 100%, εδώ και τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να υλοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου της Θεσσαλίας, όπως έκτακτη στήριξη, μέτρα υγείας, αποκατάσταση υποδομών κ.τ.λ.

Οι αγρότες της Μεσσήνης στέκονται αλληλέγγυοι σε αυτό τον αγώνα. Η επιβίωσή τους είναι και δική μας υπόθεση.

Ήδη είναι σε εξέλιξη συλλογή βοήθειας από τον Αγροτικό Σύλλογο Μεσσήνης, καθημερινά στο “Σταθμό της Μεσσήνης”. Ενημερώνουμε ότι ήδη μαζεύονται ζωοτροφές, νερά και άλλα βασικά είδη πρώτης ανάγκης».

Με τη σειρά του ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού & Περιφέρειας και ο Χανδριναϊκός Α.Ε.Σ. τονίζουν: «Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Πύλου – Νέστορος που αφορά στους πληγέντες της Θεσσαλίας, ως σύλλογοι θέλουμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας. Καταδικάζουμε τις μεσαιωνικές αυτές απόψεις, μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους ως συλλόγους και μας θίγουν ως πολίτες αυτού του Δήμου.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού & Περιφέρειας και ο Χανδριναϊκός Α.Ε.Σ. διαχρονικά αγωνιζόμαστε για την ευημερία του τόπου μας και πάγια θέση μας είναι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτόν να αγωνίζονται καθημερινά για τη βελτίωση της ζωής τους, την επίλυση προβλημάτων και όχι να τον εγκαταλείπουν.

Οι σύλλογοι, όπως έχουν ήδη ανακοινώσει, συνεχίζουν τη συγκέντρωση υλικού πρώτης ανάγκης προς τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στον Αγροτικό Σύλλογο Παλαμά. Με τη συνδρομή απλών πολιτών και άλλων συλλόγων που συμμερίζονται τις ανάγκες των συνανθρώπων μας θα σταλεί τις επόμενες ημέρες όλη η βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί.

Εκπρόσωποι των δύο συλλόγων θα συνοδεύσουν το υλικό πρώτης ανάγκης μέχρι τον Παλαμά Θεσσαλίας, για να αγκαλιάσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν τόσο ταλαιπωρηθεί και να δούμε την ελπίδα στα μάτια τους.

Όσοι διαμένουν στην επαρχία ‘’φυλάνε Θερμοπύλες», γι’ αυτό αγωνίζονται και δεν εγκαταλείπουν . Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους και είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν».