Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας: Σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής της μεταλλικής κερκίδας

Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας: Σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής της μεταλλικής κερκίδας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες θεμελίωσης που αφορούν στην κατασκευή της μεταλλικής κερκίδας 2.000 θέσεων στο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας και ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος πραγματοποίησε αυτοψία στο εν εξελίξει έργο, το οποίο σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ως σπουδαίο, καθώς με την ολοκλήρωσή του θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τις αυξημένες πολιτιστικές ανάγκες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. 

Το έργο, προϋπολογισμού μελέτης 1.270.000 ευρώ με ΦΠΑ 24%., εξελίσσεται με ικανοποιητικό ρυθμό, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται στην Καλαμάτα και τμήματα της μεταλλικής κερκίδας, προκειμένου να ξεκινήσει η συναρμολόγησή της.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο «Ολοκλήρωση Κατασκευής Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας» συγχρηματοδοτείται από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές  Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και δημοτικούς πόρους.

Περιλαμβάνει την κατασκευή μεταλλικής κερκίδας χωρητικότητας 2.000 ατόμων, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου συμπεριλαμβανομένων των εργασιών διαμόρφωσης πρασίνου και αποχέτευσης ομβρίων, συμπληρωματικές εργασίες εντός των ήδη κατασκευασμένων κτηριακών εγκαταστάσεων και βοηθητικών χώρων, καθώς και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.