Αρχαία Θουρία: Αποκαλύφθηκε μεγάλο μέρος του αρχαίου θεάτρου

Αρχαία Θουρία: Αποκαλύφθηκε μεγάλο μέρος  του αρχαίου θεάτρου

Ολοκληρώθηκε για φέτος το ανασκαφικό πρόγραμμα στην Αρχαία Θουρία υπό τη διεύθυνση της δρος Ξένης Αραπογιάννη.

Όπως αναφέρεται σχετικά: «Ύστερα από δύο μήνες κοπιώδους εργασίας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αποκαλύφθηκε μεγάλο μέρος του κοίλου του αρχαίου θεάτρου.

Το θέαμα είναι συγκλονιστικό, δεδομένου ότι παρέχεται πλέον ολοκληρωμένη η εικόνα ενός μεγάλου αρχαίου θεάτρου, καθώς και το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη το μνημείο κατά τους μεταγενέστερους χρόνους.

Επίσης, αποκαλύφθηκε σε όλο του το μήκος και το ύψος το νότιο ανάλημμα του θεάτρου, που εντυπωσιάζει με την εξαιρετική τοιχοδομία του.

Η κα Αραπογιάννη εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους τους συνεργάτες της, επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, καθώς και στους χορηγούς των ανασκαφών: κυρίως το “Ίδρυμα Γ. και Β. Καρέλια”, το “Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και το Δήμο Καλαμάτας, για την οικονομική βοήθεια στο πλαίσιο της συναφθείσας προγραμματικής σύμβασης.

Ευχαριστίες εκφράζονται, επίσης, προς την Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία, υπό την αιγίδα της οποίας γίνονται οι ανασκαφές της Θουρίας, καθώς και το υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για τη συνεργασία τους».