Μπαίνει στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης η μελέτη της Κηπούπολης

Μπαίνει στην τελική ευθεία  ολοκλήρωσης η μελέτη της Κηπούπολης

Συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας με αντιπροσωπεία του συλλόγου και ιδιοκτήτες ακινήτων

Στις αρχές του καλοκαιριού ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου προχώρησε με απόφασή του στην κύρωση της πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης της Κηπούπολης.

Σε δήλωσή του, τότε, ο δήμαρχος είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη, που ερχόταν σε συνέχεια προσπαθειών ετών, αλλά και διαδικασιών που δρομολογήθηκαν κατά την τελευταία περίοδο.

Χθες έγινε ένα ακόμα σημαντικό βήμα, αυτό της ολοκλήρωσης της μεταγραφής της Πράξης Εφαρμογής της Κηπούπολης, η οποία εκτιμάται ότι θα κλείσει τον Οκτώβριο με την καταχώρησή της στο Κτηματολόγιο.

Έτσι, μια διαδικασία που προκάλεσε πολλές φορές έντονες συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο φαίνεται να προχωρά προς τον… τερματισμό, αφού ο Δήμος Καλαμάτας ολοκληρώνει τις… ευθύνες του.

Σε σχετικό δε δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής για το θέμα αναφέρονται τα εξής: “Το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ιδιοκτητών της Κηπούπολης και ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής σήμερα (σ.σ. χθες) στο Δημαρχείο.

Παρουσία των αντιδημάρχων Σαράντου Μαρινάκη και Ανδρέα Καραγιάννη, της διευθύντριας της Πολεοδομίας Σταυρούλας Αγρίου και στελεχών της Διεύθυνσης και της δικηγόρου του Δήμου, Νάσας Δημοπούλου, υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για την πρόοδο των διαδικασιών που σχετίζονται με την καταχώρηση της πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης της Κηπούπολης στο Κτηματολόγιο.

Όπως τονίστηκε, εντός του Οκτωβρίου 2023 θα έχει τρέξει η διαδικασία που απαιτείται και την οποία έχει επιφορτιστεί εξ ολοκλήρου η νομική υπηρεσία του Δήμου δια της κας Δημοπούλου, προκειμένου να υποβληθεί η αίτηση και η περίληψη, και να καταχωρηθεί η πράξη στο Κτηματολόγιο. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη δικηγόρο του Δήμου, πρόκειται περί των 600 ΚΑΕΚ.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, απευθυνόμενος προς τους ιδιοκτήτες, υπενθύμισε ότι σε αυτή τη θητεία ολοκληρώθηκε και η καταχώριση της Πράξης Εφαρμογής στην περιοχή πυκνοδομημένων Ανατολικής Παραλίας Καλαμάτας, που επίσης ερχόταν από το παρελθόν.

Σημείωσε ότι κατ’ αυτό τον τρόπο προχωρούν οι διαδικασίες και για την Πράξη Εφαρμογής στην Κηπούπολη, και ξεκαθάρισε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση, προκειμένου να αξιοποιηθούν άμεσα οι νέες προοπτικές ανάπτυξης που επιφέρει η ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης της εν λόγω περιοχής”.

Α.Π.