Χαμόγελα και αισιοδοξία στην αυγή της νέας σχολικής χρονιάς

Χαμόγελα και αισιοδοξία  στην αυγή της νέας σχολικής χρονιάς

Το πρώτο κουδούνι της φετινής χρονιάς ήχησε χθες στα σχολεία, με τους μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές να επιστρέφουν στα σχολικά προαύλια και τις αίθουσες, έπειτα από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο καθιερωμένος αγιασμός πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί σε όλα τα σχολεία πριν περάσουν στις νέες τους τάξεις οι μαθητές για να παραλάβουν τα βιβλία της νέας χρονιάς.

Όσον αφορά στις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία της Μεσσηνίας κατά την έναρξη της φετινής χρονιάς, αξίζει να αναφερθεί ότι σε μεμονωμένες περιπτώσεις παρατηρούνται ωριαίες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, οι οποίες –σύμφωνα με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του νομού- πρόκειται να καλυφθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, κατά τη δεύτερη φάση επιλογής αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα δε με όσα δήλωσε χθες το πρωί η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Θεοφανία Σιούτη, η φετινή χρονιά ξεκινά με πολύ καλές προϋποθέσεις. Όπως εξήγησε, οι κτηριακές υποδομές έχουν βελτιωθεί, ενώ παρότρυνε τους γονείς να έχουν συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να εδραιωθεί η ομαλή διεξαγωγή της χρονιάς.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Αγάπιος Οικονομίδης, συμβούλευσε τους μαθητές να θέτουν στόχους κατά τη διάρκεια της χρονιάς, καθώς μόνο έτσι θα καταφέρουν να έχουν συνεχή πρόοδο.

Της Χριστίνας Μανδρώνη