Δ. Πτωχός: «Εμείς μπορούμε να κάνουμε το άλμα που χρειάζεται η Πελοπόννησος»

Δ. Πτωχός: «Εμείς μπορούμε να κάνουμε  το άλμα που χρειάζεται η Πελοπόννησος»

Εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου χθες στην Καλαμάτα

«Έχουμε σχέδιο, έχουμε δυνατή ομάδα. Μπορούμε να κάνουμε το άλμα που χρειάζεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου». Με αυτά τα λόγια χθες το βράδυ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Μεσσήνιους και τους Πελοποννήσιους, κατά τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην Καλαμάτα, επί των οδών Ιατροπούλου και Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Έχοντας στο πλευρό του τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, ο κ. Πτωχός παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Επίσης, δίπλα του ήταν οι τρεις βουλευτές Μεσσηνίας του κόμματος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, όπως και ο πρώην νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος.

«Τώρα είναι η ευκαιρία»
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες που έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από σήμερα ώστε να χτίσουμε πάνω σε ό,τι θετικό έχει γίνει και να μπορέσουμε να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά».

«Όραμα και στόχος της παράταξής μας “Η Πελοπόννησος Μπροστά” είναι να κάνουμε την Πελοπόννησο μία Περιφέρεια πρότυπο σε όλη την Ευρώπη έως το 2028» είπε, παρουσία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μακριά από οξύτητες και αντιπαραθέσεις
Στη συνέχεια παρουσίασε συνοπτικά τους στόχους του προγράμματός του, εξηγώντας ότι αυτό συγκροτήθηκε με ό,τι άκουσε από τους πολίτες και είδε κατά τις επισκέψεις του συνδυασμού σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα άτομα που απαρτίζουν το συνδυασμό του και στη μεγάλη διάθεση που έχουν να προσφέρουν μόνο θετικά πράγματα, όπως είπε. Μίλησε δε για μια ομάδα με έμπειρα στελέχη, δοκιμασμένα στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και με στελέχη καινούργια, που με ορμή και νέες ιδέες θέλουν να προσφέρουν στον τόπο.

Ο κ. Πτωχός μίλησε για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας και κυρίως των ίσων ευκαιριών. Επίσης, για την απλοποίηση και την ψηφιοποίηση διαδικασιών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη.

Μάλιστα, είπε, μεταξύ άλλων, ότι το νέο άλμα για την Περιφέρεια δεν μπορεί να γίνει ούτε με οξύτητες ούτε με πολιτικές του χθες, ενώ χρειάζεται νέα προσέγγιση με μια σύγχρονη τεχνογνωσία. Γι’ αυτό και ο ίδιος καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου απείχε από κάθε ανούσια αντιπαράθεση και οξύτητα.

Της Βίκυς Βετουλάκη