«Democracy & Wellbeing Weekend» στην Costa Navarino

«Democracy & Wellbeing Weekend» στην Costa Navarino

Διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο Amos Gitai και ο Deepak Chopra, συμμετέχουν σε ένα τριήμερο γεμάτο ενδιαφέρουσες συζητήσεις και πολιτιστικές εμπειρίες, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου

Για 8η χρονιά η Costa Navarino και το Athens Democracy Forum συνδιοργανώνουν το «Democracy & Wellbeing Weekend» από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, με την παρουσία διεθνώς καταξιωμένων ομιλητών.

Στην εποχή της ραγδαίας προόδου της τεχνητής νοημοσύνης, ανακύπτουν ανησυχίες σχετικά με τη δυνητική της κυριαρχία, ενώ η δυνατότητά της να προάγει τη δημιουργικότητα και την ευημερία παραμένει μια πρόκληση. Οι συμμετέχοντες του «Democracy & Wellbeing Weekend» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια συζήτηση πάνω σε αυτήν τη θεματική, ανάμεσα στο διακεκριμένο Ισραηλινό σκηνοθέτη Amos Gitai, και στην Dawn Nakagawa από το Berggruen Institute, που πρωτοπορεί στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και των Ανθρωπίνων Αξιών. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος των New York Times, Pamela Paul.

Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική παράσταση από τη βραβευμένη Παλαιστίνια-Αμερικανίδα ηθοποιό, ποιήτρια και ανθρωπίστρια, Dana Dajani.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του retreat της Travelgems ‘The Future of wellbeing’ με τον Deepak Chopra που πραγματοποιείται στο W Costa Navarino (28.9-2.10), ο καταξιωμένος συγγραφέας και ομιλητής θα έχει μια αποκλειστική συζήτηση με το δημοσιογράφο των New York Times, Roger Cohen. Η συζήτηση (περιορισμένων θέσεων – για τους συμμετέχοντες του Athens Democracy Forum) θα εστιάσει στην πολύπλοκη σχέση της τεχνολογίας με την ευεξία, εμβαθύνοντας στην προσέγγιση του Dr. Chopra για την επίτευξη της ισορροπίας στη ζωή μας, σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων για τη δημοκρατία και ολόκληρο τον πλανήτη.

Παράλληλα με τις συζητήσεις, το “Democracy & Wellbeing Weekend” θα προσφέρει μία σειρά δραστηριοτήτων όπως μαθήματα γιόγκα και φιλοσοφικούς περίπατους στη μεσσηνιακή φύση, ενώ περαιτέρω πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν το τριήμερο ενισχύοντας τη συνολική εμπειρία.

Οι επισκέπτες της φετινής διοργάνωσης μπορούν να επιλέξουν για τη διαμονή τους το ξενοδοχείο The Romanos, a Luxury Collection Resort.

Το τριήμερο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum σε συνεργασία με τους New York Times, το οποίο διοργανώνεται για 11η χρονιά από το Democracy & Culture Foundation στην Αθήνα, από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου. Το Forum τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και έχει την υποστήριξη του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Το Athens Democracy Forum θα συγκεντρώσει διεθνείς προσωπικότητες της πολιτικής, των επιχειρήσεων, της κοινωνίας των πολιτών και εκπροσώπους μη κερδοσκοπικών φορέων, για να αναζητήσουν πραγματικές λύσεις στα πιο καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζει η δημοκρατία σήμερα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές διαμονής, μπορείτε να καλέσετε στο τηλ. 27230 97600 (αναφέροντας: Democracy Weekend). Οι δε θέσεις είναι περιορισμένες.