Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Υποβολή προτάσεων για το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα του 2024

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Υποβολή προτάσεων για  το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα του 2024

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 2024, από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2023, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην εξής διεύθυνση: mail@kalamatadancefestival.gr.

Οι προτάσεις ξένων σχημάτων αφορούν έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ ελληνικών σχημάτων είτε σε νέα έργα που πρωτοπαρουσιάζονται στο Φεστιβάλ είτε σε έργα τα οποία θα έχουν παρουσιαστεί εντός ή εκτός Ελλάδας.

Κάθε πρόταση που υποβάλλεται θα πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει βίντεο με μέρος των προβών, αν πρόκειται για έργο που δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα, ή ολόκληρη την παράσταση αν το έργο έχει παρουσιαστεί.

Επίσης η πρόταση θα πρέπει να περιλαμβάνει: σύντομη περιγραφή της παράστασης, βιογραφικά καλλιτεχνών/συντελεστών, τεχνικές ανάγκες και πλήρη προϋπολογισμό (αμοιβή, μεταφορά ατόμων και σκηνικού, πνευματικά δικαιώματα εφόσον υπάρχουν).

Προτάσεις που θα αποσταλούν μετά τις 31 Οκτωβρίου δε θα γίνουν δεκτές. Το Φεστιβάλ θα διαμορφώσει το πρόγραμμα του 2024 τόσο μέσω των προτάσεων που θα κατατεθούν όσο και μέσω αναθέσεων έργων.

Φέτος, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συμπληρώνει 30 χρόνια. Κάνοντας έναν απολογισμό της πορείας του στο χρόνο, όταν ιδρύθηκε ήρθε να καλύψει την ανάγκη του κοινού που αναζητούσε να δει σύγχρονο χορό μέσα από ένα θεσμό εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στην τέχνη αυτή.

Το στοίχημα ήταν η περιφερειακή ανάπτυξη έξω από το πλαίσιο του αθηνοκεντρικού μοντέλου ανάπτυξης της χώρας με όχημα θεσμούς του πολιτισμού. Από τότε πέρασαν 30 χρόνια και το Φεστιβάλ είναι εδώ έχοντας βάλει την Καλαμάτα στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη.