Έφη Αχτσιόγλου: Μπορεί να υπάρξει εναλλακτική προοπτική για τον τόπο

Έφη Αχτσιόγλου: Μπορεί να υπάρξει εναλλακτική προοπτική για τον τόπο

Σε συζήτηση με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχε προχθές το απόγευμα στην Καλαμάτα η Έφη Αχτσιόγλου, παρουσία και του βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος στην παρέμβασή του εξήγησε τους λόγους που τάσσεται στο πλευρό της υποψήφιας προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ομιλία της η κα Αχτσιόγλου τόνισε προς τους πολίτες ότι «η παρουσία σας εδώ στέλνει ένα μήνυμα αγωνιστικότητας πάνω από όλα, αποφασιστικότητας, συλλογικότητας και συντροφικότητας. Ένα μήνυμα αγωνίας για την ανασύνταξη του χώρου μας. Αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας, ότι μπορεί να υπάρξει μία εναλλακτική προοπτική σε αυτόν τον τόπο. Μία εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης. Μία εναλλακτική προοπτική για μία δημοκρατική πορεία της χώρας, η οποία υφίσταται τις σκληρές πολιτικές της δεξιάς κυβέρνησης της Ν.Δ.».

Η κα Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «στον κύκλο των περιοδειών που έκανα σε ολόκληρη την Ελλάδα είδα αγωνία, μαζική παρουσία και πολυπληθείς συγκεντρώσεις. Όλες εξέπεμπαν την ίδια ανάγκη, να ανασυγκροτηθούμε γρήγορα, να βρούμε γρήγορα το βηματισμό μας. Γιατί η κοινωνία περιμένει από εμάς, η κοινωνία μάς κοιτάζει και εμείς εδώ δεν ήμασταν, δεν είμαστε και δε θα είμαστε ποτέ για τη ιδιοτέλειά μας».

Σημείωσε ακόμα πως «η Ελλάδα είναι μία χώρα με μακρά παράδοση δημοκρατίας. Και η δημοκρατία δεν είναι μία ρητορική επίκληση. Η δημοκρατία είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής, είναι η ασφάλεια, είναι οι θεσμοί, είναι το να μην υπάρχουν άβατα και ασυλίες και να μη νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι είναι “ελέω Θεού μονάρχης”. Δεν είναι “ελέω Θεού μονάρχης”, είναι επικεφαλής μίας κυβέρνησης σε μία δημοκρατική πολιτεία που ελέγχεται και θα λογοδοτεί. Θα λογοδοτεί σε εμάς, γιατί είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση αυτού του τόπου και η επόμενη κυβέρνηση».

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. υπογράμμισε ότι «οι πολλοί είναι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, είναι οι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι μικροί επιχειρηματίες, ο επιστημονικός κόσμος. Είναι οι άνθρωποι που δημιουργούν και παράγουν σε αυτόν τον τόπο από το δικό τους κόπο. Είναι οι νέοι, είναι οι άνεργοι, είναι οι συνταξιούχοι. Όχι, δεν είμαστε με όλους, δεν είμαστε με τις ελίτ, δεν είμαστε με την οικονομική ολιγαρχία, δεν είμαστε με τα τζάκια. Δεν είμαστε με όλους, είμαστε για τους πολλούς και με τους πολλούς και διεκδικούμε να τους εκφράσουμε».

Ανέφερε, τέλος, πως «ξέρουμε ποιοι είμαστε, ξέρουμε από πού ερχόμαστε, ξέρουμε ποιες είναι οι αρχές μας. Επιδιώκουμε να επηρεάσουμε, να πείσουμε, να ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική και ιδεολογική επιρροή στην ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι ένα κυβερνητικό κόμμα, αυτό είναι ένα κόμμα που κερδίζει».