Έρχεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Τέχνης της Καρδαμύλης

Έρχεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Τέχνης της Καρδαμύλης

Ένα πλούσιο πρόγραμμα από ντοκιμαντέρ, σεμινάρια, εργαστήρια και μουσικά δρώμενα

Από τις 22 έως και τις 25 Σεπτεμβρίου η φιλόξενη και πανέμορφη Καρδαμύλη, το χωριό-κόσμημα, θα φιλοξενήσει το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Τέχνης της Καρδαμύλης, το οποίο διοργανώνεται από το Δήμο Δυτικής Μάνης σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας.

Η έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 22/9 με την προβολή του πασίγνωστου και πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ του Wim Wenders, “Buena vista social club”, ενώ στη λήξη το σύνολο Moving Band του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα συνοδεύσει με ζωντανή μουσική τρεις βωβές ταινίες του Buster Keaton.

Οι φίλες και οι φίλοι των τεχνών καλούνται να απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα αποτελούμενο από εξαιρετικά ντοκιμαντέρ για τη μουσική, τη φωτογραφία, το χορό, και όλες τις τέχνες, εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, σεμινάρια κινηματογράφησης και φωτογραφίας, εργαστήρια κατασκευής θεατρικής κούκλας και κεραμικής, μουσικά διαδραστικά δρώμενα για παιδιά και νέους, αφήγηση παραμυθιών, μια μουσική παράσταση, και να χορέψουν μέχρι πρωίας με τις μουσικές προτάσεις του DJ της ομάδας Τζιν-τζιν. 

Παράλληλα, όλες τις ημέρες θα υπάρχει έκθεση αφισών, με τις συμμετοχές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό για την αφίσα του φεστιβάλ, ενώ θα τρέχει και ένα τετραήμερο εργαστήριο για τη δημιουργία ολιγόλεπτων ντοκιμαντέρ.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε τον Αύγουστο με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στα χωριά της Δυτικής Μάνης αγκαλιάζοντας έτσι την ευρύτερη περιοχή, επικοινωνώντας με τους κατοίκους και προβάλλοντας βραβευμένες ταινίες και ντοκιμαντέρ.

Το δε σύνολο των προβολών και των δράσεων θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο.