Ερώτηση του Γιάννη Λαμπρόπουλου για τους εργάτες γης

Ερώτηση του Γιάννη Λαμπρόπουλου για τους εργάτες γης

Ερώτηση για τους εργάτες γης κατέθεσε ο βουλευτής Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μετανάστευσης – Ασύλου και Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ερώτηση: «Το πρόβλημα με την έλλειψη εργατών γης κάθε χρόνο μεγαλώνει, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη η συγκομιδή και επεξεργασία των αγροτικών μας προϊόντων.

Εν όψει, μάλιστα, της έναρξης συγκομιδής του ελαιοκάρπου, τις προσεχείς εβδομάδες η αγωνία των αγροτών μας επιτείνεται, αφού αντί να έρχονται εργάτες γης, φεύγουν για Ιταλία και άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες και αυτοί που εργάζονταν εδώ.

Οι Συμφωνίες που υπεγράφησαν τον περασμένο χρόνο με Τρίτες Χώρες, όπως την Αίγυπτο και το Μπανγκλαντές, δεν έχουν προχωρήσει.

Οι μετακλήσεις εργατών από Τρίτες Χώρες είναι γραφειοκρατικές και οι Πρεσβείες μας αδυνατούν να αντεπεξέλθουν και να εγκρίνουν τις αιτήσεις, για τις οποίες οι Έλληνες αγρότες έχουν καταβάλει αρκετά χρήματα. 

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:

-Τι θα πράξουν άμεσα για την εξασφάλιση και είσοδο στη χώρα μας εργατών γης

-Θα απλουστεύσουν τις διαδικασίες για να διευκολύνονται αυτοί που προσκαλούνται ή και επιθυμούν να έλθουν για αγροτικές εργασίες στη χώρα μας από γειτονικές χώρες, αλλά και άλλες Τρίτες, πιο μακρινές;

-Θα ενεργοποιηθούν άμεσα οι Συμφωνίες που υπεγράφησαν με την Αίγυπτο και το Μπανγκλαντές;».