ΕτΑΠ Πελοποννήσου: Μια θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας περιμένει μια νέα ιδέα

ΕτΑΠ Πελοποννήσου: Μια θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας περιμένει μια νέα ιδέα

Ξεκινά στη Μεσσηνία μια νέα δομή υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και ειδικότερα η “Messinian Business Routes – Δρόμοι Επιχειρηματικότητας”, με τη πρεμιέρα να δίνεται με το πρόγραμμα τύπου θερμοκοιτίδας που τιτλοφορείται “Green Rural Innovation”.

Χθες, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, έγινε παρουσίαση του όλου εγχειρήματος, ενώ οι συντελεστές της κάλεσαν όσους θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα στην επιχειρηματικότητα στη Μεσσηνία, ενσωματώνοντας την έννοια της βιωσιμότητας και της καινοτομίας στη λειτουργία ή στα προϊόντα/υπηρεσίες που θα προσφέρουν, καθώς και υφιστάμενες επιχειρήσεις με έδρα τη Μεσσηνία, που έχουν μια νέα καινοτόμο ιδέα ή θέλουν να εφαρμόσουν βιώσιμες πρακτικές, να ενημερωθούν από την ΕτΑΠ Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι η θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας “Business Routes” είναι η πρώτη δομή υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στη Μεσσηνία, με όραμα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ένα βιώσιμο μέλλον, και το βάρος να πέφτει στην πράσινη και βιώσιμη επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα δε με τον πρόεδρο της ΕτΑΠ Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων, Σταύρο Στούπα, πρόκειται για μια συνεργασία και ένα όραμα που δεν είναι άλλο από τη θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας. Με αυτό θα βοηθηθούν, όπως είπε, νέοι επαγγελματίες, αλλά και υφιστάμενες επιχειρήσεις, που μπορεί να έχουν μια καινούργια – καινοτόμα ιδέα που ακουμπά στην πράσινη ανάπτυξη και χρειάζονται συμβουλευτική.

Με τη σειρά του, ο υπεύθυνος Ανάπτυξης ΕτΑΠ, Γιάννης Παπαδόπουλος, είπε ότι η δράση απευθύνεται σε νέες αλλά και υφιστάμενες επιχειρήσεις, με το πρόγραμμα να έχει διάρκεια 4 μήνες. Οι δύο πρώτοι περιέχουν εκπαίδευση, ενώ οι άλλοι δύο είναι καθοδήγησης από άτομα με εμπειρία πάνω στο αντικείμενο των επιχειρήσεων.

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη του “Phaos” Νέλλη Κουβελάκη παρομοίασε μια ιδέα με ένα μωρό: όταν αυτό γεννιέται πρόωρο χρειάζεται μια θερμοκοιτίδα για να αναπτυχθεί. Έτσι, λοιπόν, λειτουργεί και η συγκεκριμένη δομή για μια ιδέα που χρειάζεται υποστήριξη και φροντίδα.

Η “Phaos”, ως φορέας κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, στηρίζει και συμπληρώνει, όπως είπε, το εγχείρημα με ειδικούς, μέντορες και επιχειρηματίες που έχουν μεγάλη εμπειρία στο είδος τους.

Τελευταίος πήρε το λόγο ο συνεργάτης του Phaos, Ηλίας Καλφακάκος, που ανέφερε ότι δομές σαν τη θερμοκοιτίδα “Green Rural Innovation” υπάρχουν στο εξωτερικό εδώ και δεκαετίες και ήρθε η ώρα να λειτουργήσουν και στην Ελλάδα.

Μιλώντας για τους Δρόμους της Επιχειρηματικότητας, είπε ότι πρόκειται για μια δομή επιχειρηματικής ανάπτυξης στη Μεσσηνία, με επίκεντρο τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης.

Δήλωσε, δε, αισιόδοξος ότι αυτή η Δομή μπορεί να λειτουργήσει με ωραίο τρόπο στο επιχειρηματικό περιβάλλον της Μεσσηνίας, δίδοντας την προστιθέμενη αξία και την ώθηση που χρειάζονται οι επιχειρήσεις του νομού.

Καταλυτική ημερομηνία για αιτήσεις είναι η 15η Οκτωβρίου
Πληροφορίες: www. etappeloponnisos.gr
Ηροδότου 6 & Κανάρη (Πρώην Σχολές Παπαφλέσσα), τηλ: 2721024174
Π.Μπ.