Φιλικό «ξεμούδιασμα» της Καλαμάτας με Πάμισο

Φιλικό «ξεμούδιασμα» της Καλαμάτας με Πάμισο

Την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει δύο 11άδες είχε ο προπονητής της Καλαμάτας, Περικλής Αμανατίδης, στο χθεσινό φιλικό με τον Πάμισο Μεσσήνης που διεξήχθη στο γήπεδο της Μικρομάνης.

Η ατυχία και για τις δύο πλευρές ήταν ότι οι «πράσινοι» αναγκάστηκαν να παραταχθούν με πολλές απουσίες, με αποτέλεσμα τη διεύρυνση της διαφοράς δυναμικότητας που ήδη υπήρχε με βάση τη διαφορά δύο κατηγοριών.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία στους «μελανόλευκους» να δουλέψουν πιο εύκολα αυτοματισμούς και ανάπτυξη παιχνιδιού, να …ξεμπουκώσουν επιθετικά και ειδικά στο α’ ημίχρονο να βγουν με ευκολία στο γκολ.

Σε αυτό το διάστημα η Καλαμάτα είχε τους Ρόβα και Αρναρέλλη να σημειώνουν χατ τρικ, ενώ σκόραρε και ο Γρίβας. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν, για την ιστορία, 10-0 με τους Κατάλντι και Πασά να βρίσκουν δίχτυα στο β’ μέρος. Ο Κουλόπουλος άγγιξε την επίτευξη ενός τέρματος για τον Πάμισο, με τους «πράσινους» να βρίσκουν καλύτερα τα πατήματά τους στο δεύτερο ο 45έπτο, ολοκληρώνοντας και κάποιες τελικές.

Τα γκολ
Το σκορ άνοιξε στο 7ο λεπτό ο Ρόβας και στο 19’ ο Αρναρέλλης με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 2-0. Ο ίδιος παίκτης σημείωσε στο 20’ το 3-0 με κεφαλιά από κοντά (έπειτα από πρώτη κεφαλιά του Δημόπουλου στο οριζόντιο δοκάρι), με τον Ρόβα να επανέρχεται στο 27’ ως εκτελεστής, από κοντά σε κενή εστία, έπειτα από ψηλοκρεμαστό σουτ του Αρναρέλλη που απέκρουσε σε πρώτη φάση ο Τρακάκης. Στο 29’ ο Ρόβας κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι, διαμορφώνοντας το 5-0. Στο 36’ ο Ακόστα τροφοδότησε δεξιά τον Γρίβα κι εκείνος μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με διαγώνιο δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο απέναντι «Γ» για να «γράψει» το 6-0. Στο 38’ ο Αρναρέλλης βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Παμίσου και με διαγώνιο σουτ έκλεισε το σκορ ημιχρόνου στο 7-0.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με δοκάρι (κάθετο) του Κουλόπουλου (48’), αλλά στο 53’ η Καλαμάτα βρήκε πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Κατάλντι (με διαγώνιο σουτ, έπειτα από «ασίστ» του Πασά). Στο 61’ οι παίκτες της Καλαμάτας δημιούργησαν μια μαγική φάση με τους Τάτο, Κατάλντι, Μπαράλες και τον Πασά που έκανε και την εύστοχη τελική να αλλάζουν με τη μια την μπάλα. Το σκορ έκλεισε με ένα δεύτερο προσωπικό τέρμα ο Πασά, αξιοποιώντας την πάσα του Ραπόζο.

Διαιτητές: Κομπυλίρης (Γ. Μιχαλόπουλος-Π. Νικολόπουλος)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Περικλής Αμανατίδης): Λαδάς, Μοζέρ, Καραγκούνης, Δημόπουλος, Δρούγας, Μπενίτεζ, Τριανταφυλλάκης, Ακόστα, Γρίβας, Αρναρέλης, Ρόβας. Στο β΄ημίχρονο έπαιξαν οι Γιαννίκογλου, Αρίμπας, Κωστούλας (63’ Σάλας), Μουζάκης, Ραπόζο, Κωνσταντινόπουλος, Ματέους Άλβες, Τάτος, Κατάλντι, Πασάς, Μπαράλες.

ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Νίκος Γεωργακλής): Τρακάκης, Φιλόπουλος, Αριστομενόπουλος, Ιμεράσι, Μπορχάν, Ηλιόπουλος, Σούλα, Τυμπλαλέξης, Κράκουλι, Βλάχος, Πετρουλάκης (Τόσκα, Κουλόπουλος, Σταματελόπουλος, Ντύσα, Χριστόπουλος, Ε. Βλάχος, Αλμπάν).

Έργα στο γήπεδο Παραλίας-ματαίωση του φιλικού με τον Άρη

Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει ότι κλείνει άμεσα το γήπεδο της Παραλίας για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα που είναι σε πολύ κακή κατάσταση.

Ήδη με εντολή του Προέδρου μας κ. Πρασσά από αύριο ξεκινούν τα έργα ώστε ο χλοοτάπητας να είναι σε άριστη κατάσταση όταν ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια της Μαύρης Θύελλας σε πρωτάθλημα και κύπελλο προς τα τέλη Σεπτέμβρη.

Συνεπώς ο προγραμματισμένος φιλικός αγώνας το Σάββατο με τον ΑΡΗ, αναβάλλεται.

Μετά το ΔΣ στις 4 μ.μ. τη Δευτέρα η κλήρωση της Super League 2
Αλλαγή στην, προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 2 ανακοίνωσε η διοργανώτρια. Το ραντεβού για την ανάδειξη των ζευγαριών και των αγωνιστικών του πρωταθλήματος έχει δοθεί στο Holiday Inn Airport, όμως αντί για τις 2 μ.μ. θα ξεκινήσει τελικά στις 4 μ.μ. Κι αυτό επειδή στη 1.30 μ.μ. θα προηγηθεί στον ίδιο χώρο συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με θέματα ημερησίας διάταξης: Εγγραφή νέου μέλους, Υγειονομική Επιτροπή Διοργανώτριας, Εκτύπωση εισιτήριων αγώνων, Ηλεκτρονικό φύλλο αγώνος, Ορισμός Εκπροσώπων – Δικηγόρων Διοργανώτριας Αρχής στο Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ καθώς επίσης και στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, Πρωτάθλημα U-19, Κανονισμός Παρατηρητών, Οικονομική Εγκύκλιος, Έλεγχος της κατάστασής των γηπέδων, Ασφάλιση Ποδοσφαιριστών και φυσικά Κατάρτιση των δύο Ομίλων του Πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2023–2024.
Χ.Ε.