Γιατροί και νοσηλευτές στην 24ωρη απεργία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου

Γιατροί και νοσηλευτές στην 24ωρη απεργία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου

Γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου νόμου για τα εργασιακά.

Ειδικότερα, έπειτα από απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας συμμετέχει στη σημερινή απεργιακή περίπτωση.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτηρίζει «αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο, νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να απομυζούν τους εργαζομένους για όσο θέλουν, όταν και όποτε θέλουν».

Σημειώνει δε ότι «ελαστικοποιεί ακόμα περισσότερο τις σχέσεις εργασίας και αυξάνει την εντατικοποίηση».

Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει ότι «το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση», ενώ ζητά την απόσυρσή του.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στα νοσοκομεία εργάζονται εργολαβικοί εργαζόμενοι με «τις συνθήκες να θυμίζουν μεσαίωνα. Εργολάβοι που στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα στο Δημόσιο από την απασχόληση μονίμων ή, έστω, συμβασιούχων εργαζόμενων».

Η Ομοσπονδία ζητά την εκδίωξη των εργολάβων και την πρόσληψη συμβασιούχων (ΣΟΧ) στις υπηρεσίες στήριξης.