Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου  Σταυρού στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Παρουσία πλήθους πιστών και με τη δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στους Ιερούς Ναούς και τις Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ο δισυπόστατος Ενοριακός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου και του Τιμίου Σταυρού, στην κωμόπολη του Πεταλιδίου, όπου προέστη της Θείας Λειτουργίας και της Τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Το σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κόκκαλης, εφημέριος της ενορίας του Πεταλιδίου και αρχιερατικός επίτροπος της Περιφέρειας Πεταλιδίου, ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Αθανασόπουλος και ο διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος, ενώ το Ιερό Αναλόγιο διακόνησε ο διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Σιάχος.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο σεβασμιώτατος κηρύττοντας το Θείο Λόγο αναφέρθηκε στην ημέρα και την εορτή, ενώ προέτρεψε τους πιστούς να συνεισφέρουν στην προσπάθεια ανακούφισης των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.