Η Κυπαρισσία γιορτάζει την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Η Κυπαρισσία γιορτάζει την Παγκόσμια  Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Σε λειτουργία η μεγάλη παραδοσιακή εμποροπανήγυρη, χωρίς Λούνα Παρκ και φέτος

Η Κυπαρισσία, σήμερα και αύριο, γιορτάζει την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού με επίκεντρο των θρησκευτικών τελετών τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Ευαγγελίστρια) στην Πανηγυρίστρα.

Σήμερα το απόγευμα, παραμονή της εορτής, θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, μετά του Ιερού Κλήρου της πόλεως και της Μητροπόλεως, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα!

Αύριο το πρωί, ανήμερα της εορτής, μετά τον Όρθρο, θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ενώ ακολούθως θα γίνει λιτάνευση του στολισμένου με βασιλικό Τιμίου Σταυρού και της Ιερής Εικόνας, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας και μαθητών, στους δρόμους που εκτείνεται το μεγάλο και ιστορικό πανηγύρι της Αρκαδιάς!

Κάτοικοι της περιοχής και επισκέπτες αναμένεται να συρρεύσουν για τις θρησκευτικές τελετές, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη βόλτα τους στο πανηγύρι, όπου υπάρχουν κάθε είδους πραμάτειες σε ελκυστικές τιμές, κάνοντας παράλληλα και μια «στάση» στα υπαίθρια σουβλατζίδικα για σουβλάκια, παραδοσιακή γουρνοπούλα, κρύα μπύρα, αλλά και να απολαύσουν γλυκίσματα!

Ωστόσο, για άλλη μια χρονιά δε θα υπάρχει Λούνα Παρκ.

Του Ηλία Γιαννόπουλου