Καλαμάτα: Ημέρα απεργιακής κινητοποίησης η χθεσινή για το εργασιακό νομοσχέδιο

Καλαμάτα: Ημέρα απεργιακής κινητοποίησης  η χθεσινή για το εργασιακό νομοσχέδιο

«Όχι στη σύγχρονη σκλαβιά και τον εργασιακό μεσαίωνα» τόνισαν χθες τα συνδικάτα

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήσαν χθες το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου τα συνδικάτα της Μεσσηνίας, ανταποκρινόμενα στο πανελλαδικό κάλεσμα για συμμετοχή που είχαν απευθύνει νωρίτερα Συνδικάτα και ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νομοσχέδιο για το εργασιακό στο οποίο προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Το «παρών» στη χθεσινή συγκέντρωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, τα Σωματεία της Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

Από πλευράς του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο πρόεδρός του Παναγιώτης Καράμπελας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ ανέφερε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «σκοπεύει να κατοχυρώσει τη 13ωρη εργασία, κάνοντάς μας να δουλεύουμε σαν σκλάβοι».

Εξήγησε δε, ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θέλει να μετατρέψει κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων, όπως είναι οι απεργίες, σε ποινικό αδίκημα.

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, αφού, σύμφωνα με τον ίδιο, το δίκιο είναι με το μέρος τους.

Την κεντρική ομιλία απηύθυνε ο γραμματέας του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, Άρης Κομπότης, ο οποίος υπογράμμισε πως, παρότι ο λαός ακόμα μετρά τις πληγές του έπειτα από τις καταστροφές της Θεσσαλίας, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη θέσπιση ενός αντεργατικού νομοσχεδίου, το οποίο καταργεί το πενθήμερο των εργαζομένων. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι σύμφωνα με το συγκεκριμένο ν/σ οι τριετίες θα ξεκινήσουν από 1η/1/2024, με αποτέλεσμα να χαθούν τα κατοχυρωμένα χρόνια εργασίας από τους περισσότερους εργαζομένους.

Κλείνοντας, ο Άρης Κομπότης επέκρινε τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για την απουσία τους από τη χθεσινή κινητοποίηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «λάμπουν δια της απουσίας τους για μια ακόμη φορά».

Στη συνέχεια έγινε η πορεία των παρευρισκόμενων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Χρ.Μ.