Καλαμάτα: Όλα έτοιμα για την 9η Λευκή Νύχτα

Καλαμάτα: Όλα έτοιμα για την 9η Λευκή Νύχτα

Χρήσιμες πληροφορίες

Η Καλαμάτα είναι έτοιμη να υποδεχθεί αύριο χιλιάδες επισκέπτες από κοντινές και μακρινές περιοχές για την 9η Λευκή Νύχτα. Οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν λάβει τις σχετικές κατευθύνσεις για την υποστήριξη της εμπορικής γιορτής, ενώ από την πλευρά του ο εμπορικός κόσμος προετοιμάζεται για μεγάλες προσφορές, διαθέτοντας ποικιλία ποιοτικών προϊόντων. Υπεύθυνος από την πλευρά του Δήμου για τη διοργάνωση της 9ης Λευκής Νύχτας έχει οριστεί ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Γιάννης Ζαφειρόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9.00 το βράδυ του Σάββατου στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου θα δοθεί συναυλία με τη μοναδική Ελένη Τσαλιγοπούλου. Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας και της “Φάρις” για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023.

Χρήσιμες πληροφορίες
Το Κέντρο Πρώτων Βοηθειών (ΕΚΑΒ, εθελοντικές ομάδες) θα βρίσκεται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Τουαλέτες για το κοινό θα είναι διαθέσιμες εντός του Πνευματικού Κέντρου, στην πλατεία Μαυρομιχάλη, στο πάρκινγκ του Νέδοντα και παραπλεύρως του ΔΗΠΕΘΕΚ.

Από τα πάρκινγκ του ΒΙΟΠΑ και του καταστήματος Metro, που βρίσκονται στη Νέα Είσοδο, θα γίνεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, από τις 19.00 έως τις 2.00, από και προς το κέντρο της πόλης (ιστορικό Δημαρχείο), ανά 30 λεπτά.

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών θα πραγματοποιήσει έκτακτα δρομολόγια από και προς τους προορισμούς της Καλαμάτας ως εξής: Από Αρφαρά προς Καλαμάτα: 17.30 – 21.30. Από Άρι προς Καλαμάτα: 17.45 – 21.45. Από Μεσσήνη προς Καλαμάτα: 18.30 – 20.30 – 22.45. Από Καλαμάτα προς Άρι – Αρφαρά: 01.30. Από Καλαμάτα προς Μεσσήνη: 22.15 – 01.30

Από τις 19:00, αύριο, λοιπόν, έως τις 02:00 της Κυριακής, 3 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Λευκής Νύχτας και θα απαιτηθούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

α) Απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης στις οδούς: Κροντήρη, Αριστομένους από Κροντήρη έως Β. Κωνσταντίνου, Β. Γεωργίου από Φαρών έως Αριστομένους, Φραντζή από Αριστομένους έως Σιδ. Σταθμού, Ανδρέα Σκιά από Β. Γεωργίου έως Βαλαωρίτου, Αναγνωσταρά, 23ης Μαρτίου από Αρτέμιδος έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου), Υπαπαντής από Μητροπολίτη Μελετίου έως Σταδίου, Νέδοντος από 23ης Μαρτίου έως Κροντήρη, Κολοκοτρώνη από Νέδοντος έως Αναγνωσταρά, Αιπύτου,  Ηφαίστου, Ιθώμης,  Αγίου Ιωάννου από Ιθώμης έως Τζάνε

β) Απαγόρευση της κυκλοφορίας στις οδούς: Ανδρέα Σκιά από Β. Σοφίας έως Β. Όλγας, Σταδίου από τη Φαρών έως τη Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου), Ασκληπιού από Β. Όλγας έως Β. Γεωργίου, Β. Σοφίας από Αριστοδήμου έως Αριστομένους, Αριστοδήμου από Π. Καίσαρη έως Β. Γεωργίου, Αριστοδήμου από Β. Όλγας έως Β. Γεωργίου. Ξενοφώντος από Ψαρών έως Αριστομένους. Επίσης, στις οδούς στην περιοχή μεταξύ Αριστομένους, 23ης Μαρτίου, Αναγνωσταρά και Β. Γεωργίου και στις κάθετες οδούς μεταξύ Αριστοδήμου και Αναγνωσταρά που έχουν κατεύθυνση προς Αναγνωσταρά.

γ) Αλλαγή των διαδρομών των γραμμών του αστικού λεωφορείου: Η γραμμή 1 με κατεύθυνση προς παραλία θα διέρχεται μέσω των οδών Αρτέμιδος – Νέδοντος – Σόλωνος. Η γραμμή 1 με κατεύθυνση προς πλατεία, θα διέρχεται μέσω των οδών Φαρών – Πλάτωνος – Μακεδονίας – Νέδοντος – Αρτέμιδος.

Η γραμμή 2 από Άσυλο προς Αγία Τριάδα θα διέρχεται μέσω των οδών Μητρ. Μελετίου – Φαρών – Πλάτωνος – Μακεδονίας – Νέδοντος – Αρτέμιδος. Η γραμμή 2 από Αγία Τριάδα προς Άσυλο θα διέρχεται μέσω των οδών Κλαδά – Αρτέμιδος – Νέδοντος – Σόλωνος – Β. Κωνσταντίνου – Φαρών – Βασ. Όλγας – Ακρίτα – Παλαιολόγου – Μαυρομιχάλη.

Η γραμμή 8 θα διέρχεται μέσω των οδών Ακρίτα – Πλάτωνος – Μακεδονίας – Θεμιστοκλέους – Σόλωνος – Βασιλέως Κωνσταντίνου – Ακρίτα.