ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ: “Απαράδεκτη «διαβούλευση» του Ν/Σ για την Αυτοδιοίκηση κατά την προεκλογική περίοδο “

ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ: “Απαράδεκτη «διαβούλευση»  του Ν/Σ για την Αυτοδιοίκηση κατά την προεκλογική περίοδο “

Ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα για τον τρόπο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης «ξεπετάχτηκε» σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με μια συνεδρίαση διά περιφοράς: Πρόκειται για το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αλλάζει τον τρόπο διοίκησης των ΟΤΑ – και το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση των Νομικών Προσώπων των Δήμων (όπως η «Φάρις», ο «Διοκλής» κ.λπ.) τις οποίες εντάσσει στις δημοτικές υπηρεσίες.

Η δημοτική αρχή επικαλέστηκε ότι αύριο Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου λήγει η προβλεπόμενη από το υπουργείο διαβούλευση για το συγκεκριμένο θέμα. Σε αυτή την περίπτωση θεωρούμε απαράδεκτο τον χειρισμό εκ μέρους της κυβέρνησης: Δεν μπορεί ένα τόσο σοβαρό θέμα για την Αυτοδιοίκηση να τίθεται υποτίθεται για διαβούλευση ακριβώς μέσα στην προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών!

Από την πλευρά μας, είμαστε υπέρ της λειτουργίας των Νομικών Προσώπων του Δήμου που παράγουν ουσιαστικό έργο. Και δεν θεωρούμε ότι η προβλεπόμενη από το νομοσχέδιο αλλαγή -και μάλιστα χωρίς καμία ουσιαστική διαβούλευση- θα ενισχύσει ή θα βελτιώσει τη λειτουργία τους, όπως είναι το ζητούμενο.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σύμφωνα με πληροφορίες συμμερίζεται επίσης αυτές τις ανησυχίες.

Θεωρούμε τη «διαβούλευση» για το Ν/Σ ως μη γενόμενη και απαιτούμε, για λόγους στοιχειώδους δημοκρατικής νομιμοποίησης και σεβασμού στους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης, η διαδικασία αυτή να ξεκινήσει από την αρχή μετά τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ