ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ: Από τη θλιβερή επέτειο των σεισμών ας αντλήσουμε μια νέα ελπίδα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ: Από τη θλιβερή επέτειο των σεισμών  ας αντλήσουμε μια νέα ελπίδα

Να ξεκολλήσουμε από τη στασιμότητα και τις ολιγωρίες των τελευταίων χρόνων

«Από τη θλιβερή επέτειο των σεισμών, ας αντλήσουμε μια νέα ελπίδα» είναι το μήνυμα της παράταξηςΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ, όπως καταγράφεται σε ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά αναφέρεται: «Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι η επέτειος των φονικών σεισμών της 13ης Σεπτεμβρίου 1986 που τραυμάτισαν σοβαρά την πόλη και τους κατοίκους της Καλαμάτας. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τα θύματα εκείνης της καταστροφής. Τους νεκρούς μας και τα ερείπια που σημάδεψαν τη συλλογική μας μνήμη για πάντα.

Αντλούμε, όμως, και μια πρωτόγνωρη δύναμη από εκείνη την τρομακτική εποχή: Γιατί η Καλαμάτα κατάφερε τότε όχι μονάχα να επιβιώσει, αλλά και να μετατρέψει τη μεγάλη κρίση της σε ευκαιρία. Για να αναδυθεί, τελικά, πολύ ισχυρότερη.

Υπάρχουν ακόμα κάποιες ασυγχώρητες ολιγωρίες, για τις οποίες ευθύνονται όσοι δεν στέκονται αντάξιοι μιας τέτοιας πόλης και μιας τέτοιας διαδρομής:

-Τα διατηρητέα και τα άλλα ετοιμόρροπα κτίρια, 37 χρόνια μετά τους σεισμούς, “κρέμονται” ακόμα επικίνδυνα πάνω από τα κεφάλια των περαστικών, χωρίς μια στοιχειώδη μέριμνα για την επισκευή τους ή, σε ορισμένα, ούτε για τα βασικά μέτρα ασφάλειας (όπως μια περίφραξη). Η απειλητική τους εικόνα προσβάλλει και την αισθητική της Καλαμάτας – διατηρώντας μια αίσθηση καταστροφής και παρακμής στην καρδιά της σύγχρονης πόλης.

-Κάθε χρόνο ανακοινώνεται μονότονα ότι βρισκόμαστε στο στάδιο του… πρωτοβάθμιου αντισεισμικού ελέγχου των σχολείων και των δημόσιων κτηρίων του Δήμου Καλαμάτας! Μέχρι σήμερα, δεν έχουν προχωρήσει οι μελέτες στατικότητας, ώστε να δούμε ποια κτήρια χρειάζονται ενίσχυση και αντισεισμική θωράκιση, και να προχωρήσουν τυχόν αναγκαίες παρεμβάσεις.

Η Καλαμάτα του 2023 δεν αξίζει αυτή τη στασιμότητα… Από τη θλιβερή επέτειο των σεισμών του 1986, σήμερα πρέπει ν’ αντλήσουμε μια καινούργια ελπίδα! Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα εκείνης της δημιουργικότητας και της αμείωτης δράσης σε κάθε τομέα, που έβγαλαν κάποτε την πόλη μας από τα ερείπια και τη σύστησαν στο μέλλον της, πιο δυνατή και πιο όμορφη από ποτέ.

Πρέπει να στηριχτούμε πάλι σε μια γερή αλυσίδα γνώσης – εμπειρίας – αποτελεσματικότητας στη διοίκηση του Δήμου μας, ώστε να ξεκολλήσουμε από τη στασιμότητα!

Πρέπει ν’ απαλλαγούμε απ’ τους σπασμένους κρίκους της αδράνειας και της ανεπάρκειας των τελευταίων χρόνων. Να ανοίξουμε όλοι μαζί τον επόμενο κύκλο ανάπτυξης στο Δήμο Καλαμάτας, βάζοντας νέες βάσεις για τις ερχόμενες δεκαετίες.

Είναι βέβαιο ότι θέλουμε, είναι βέβαιο ότι μπορούμε: με την ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ και δήμαρχο τον Βασίλη Τζαμουράνη».