ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ: Μούχλα και σπασμένα τζάμια ανέβαλαν την υποδοχή των νηπίων στον 7ο Παιδικό Σταθμό

ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ: Μούχλα και σπασμένα τζάμια ανέβαλαν την  υποδοχή των νηπίων στον 7ο Παιδικό Σταθμό

«Μούχλα στο δάπεδο της αίθουσας όπου παίζουν τα νήπια, αλλά και ένα χοντρό σπασμένο τζάμι στην πόρτα, περίμεναν ένα ολόκληρο καλοκαίρι τα παιδάκια του 7ου Παιδικού Σταθμού Καλαμάτας, που κανονικά έπρεπε να επιστρέψουν την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά το… ανέβαλαν αναγκαστικά για τη Δευτέρα» σημειώνεται από την παράταξη ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ.

«Καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι αρκετές σχολικές και προσχολικές δομές του Δήμου Καλαμάτας δε βρίσκονται σε καλή κατάσταση για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς», σημειώνεται ακόμη, «μέλη της παράταξης ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ επισκέφτηκαν τον 7ο Παιδικό Σταθμό για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τυχόν προβλήματα.

Εκεί, όχι μόνο αντίκρισαν την επικίνδυνη μούχλα στο δάπεδο και το σπασμένο τζάμι-λαιμητόμο, αλλά έμαθαν ότι ο Δήμος είχε ενημερωθεί για αυτά τα προβλήματα από τον Ιούλιο, πλην όμως δε φρόντισε να τα λύσει όσο ο Σταθμός ήταν κλειστός.

Ενημερωθήκαμε, μάλιστα, ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Φάββας επισκέφτηκε σήμερα τον Παιδικό Σταθμό και υποσχέθηκε ότι τα προβλήματα θα λυθούν εντός του επόμενου… 15ημέρου.

Ελπίζουμε οι απαραίτητες εργασίες να γίνουν το συντομότερο! Γιατί και μόνο η σκέψη ότι τα μικρά παιδιά θα επιστρέψουν διατρέχοντας ορατό κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά τους, έπειτα από 2 μήνες θερινής αδράνειας και προεκλογικών προτεραιοτήτων της δημοτικής αρχής, είναι απαράδεκτη.

Κατά τα άλλα η Δημοτική Αρχή Βασιλόπουλου διακηρύσσει ότι εκτελεί “πρωτόγνωρο έργο” στον τομέα συντήρησης των εκπαιδευτικών μονάδων, ενώ για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι δεν φροντίζει τα στοιχειώδη – πόσο μάλλον… έγκαιρα.

Σε κάθε περίπτωση η ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Τζαμουράνη σχεδιάζει το Δήμο Καλαμάτας της επόμενης μέρας, με έμφαση στην αποτελεσματική οργάνωση και στις πραγματικές προτεραιότητες για τη ζωή και την ασφάλεια των δημοτών, και ιδιαίτερα των παιδιών».