Κάλεσμα των υποψήφιων δημάρχων στη Μεσσηνία με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”

Κάλεσμα των υποψήφιων δημάρχων στη Μεσσηνία με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”

Κοινό κάλεσμα απευθύνουν οι έξι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση σε όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας για συμμετοχή των πολιτών στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στις 10.30 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν: “Απεργία απέναντι στο νέο αντεργατικό όλεθρο, που απογειώνει την ευελιξία για να μειώσει ακόμα περισσότερο το «εργατικό κόστος» και να αυξήσει τα κέρδη της εργοδοσίας. Που εισάγει νέες μορφές ελαστικής απασχόλησης, μηδενικές ώρες, συμβάσεις κατά παραγγελία. Ενώ ποινικοποιεί ακόμα παραπέρα το δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται και να απεργούν, διώκοντας και φυλακίζοντας, ακόμα και με τη λογική του αυτόφωρου, εργαζομένους που απεργούν για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους.

Απεργία, γιατί εν έτει 2023 δεν είναι «παρωχημένο» το 8ωρο και «προοδευτικό» η δουλειά μέχρι και 13 ώρες τη μέρα. Απεργία ενάντια στην αντιλαϊκή «κανονικότητα», που εξαναγκάζει τους εργαζομένους να κάνουν δυο και τρεις δουλειές για να εξασφαλίζουν ακόμα και τα στοιχειώδη, ενώ το λαϊκό εισόδημα βαραίνει διαρκώς από την ακρίβεια, τη φορομπηξία, την εμπορευματοποίηση των πάντων.

Απεργία, γιατί δεν μπορεί να υπάρχει πια καμιά ανοχή στην αθλιότητα της δουλειάς σε «λευκό χαρτί» και «κατά παραγγελία», ανάλογα με τις ορέξεις και τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Θέλουν ο λαός να μάθει να ζει με «ελάχιστα», για να εξασφαλίζει το κράτος τα «μέγιστα» στο κεφάλαιο: Από τις παχυλές επιδοτήσεις των αναπτυξιακών προγραμμάτων μέχρι το ζεστό χρήμα και τα φιλοεργοδοτικά μέτρα του Ταμείου Ανάκαμψης, για να αυγατίζουν τα κέρδη του.

Στους «επενδυτές» δίνουν  «ασυλία» και «γη και ύδωρ». Την ίδια στιγμή στο όνομα της «δημοσιονομικής αντοχής» και της «επενδυτικής βαθμίδας», εξαναγκάζουν το λαό να ζει με ψίχουλα, να είναι εκτεθειμένος σε κάθε κακοκαιρία, να κινδυνεύει από πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς κ.ά.

Ενώ τα ψέματα περί επαναφοράς των 3τιών που έλεγε η κυβέρνηση δεν άντεξαν ούτε λίγες ώρες. Η κυβέρνηση με νόμο καταργεί τις τριετίες για πάντα!

Σε τροπολογία που κατέθεσε  χθες (20/9/2023) γίνεται ρητή αναφορά ότι οι τριετίες δε θα ισχύουν και η προϋπηρεσία δε θα προσμετράται όσο διαρκούν συνθήκες που δεν ευνοούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και την οικονομία με απόφαση της εκάστοτε κυβέρνησης”.