Kardamili ArtDoc Festival: Η προφεστιβαλική προβολή της «Λώρα Ντουράντ» στα Σωτηριάνικα

Kardamili ArtDoc Festival: Η προφεστιβαλική προβολή της  «Λώρα Ντουράντ» στα Σωτηριάνικα

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές προβολές του Kardamili ArtDoc Festival στα χωριά της Μάνης. Επόμενη και τελευταία στάση πριν από τη διοργάνωση του φεστιβάλ (22-25 Σεπτεμβρίου) η προβολή της βραβευμένης ταινίας «Η Αναζήτηση της Λώρας Ντουράντ» του Δημήτρη Μπαβέλλα στα Σωτηριάνικα αύριο Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 το βράδυ, παρουσία του σκηνοθέτη.

Οι προβολές, καθώς και το φεστιβάλ διοργανώνονται από το Δήμο Δυτικής Μάνης σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας. Οι ταινίες περιέχουν αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους και όλες οι δράσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

Οι φίλες και οι φίλοι των τεχνών καλούνται να απολαύσουν στη φιλόξενη και πανέμορφη Καρδαμύλη εξαιρετικά ντοκιμαντέρ για τη μουσική, τη φωτογραφία, το χορό και γενικότερα για όλες τις τέχνες. Οι δημιουργοί, ξένοι και Έλληνες, με τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες και τους κατοίκους, θα αναπτύξουν διάλογο εξερευνώντας τις τάσεις της τέχνης.

Παράλληλα, εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στο Γυμνάσιο, καθώς και στο Δημοτικό Σχολείο, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς, μαθήτριες και μαθητές να συμμετέχουν ενεργά, απολαμβάνοντας τις ταινίες.

Να σημειωθεί πως το Φεστιβάλ ξεκινά με μια υπέροχη πολυβραβευμένη ταινία και ανοιχτή πρόσκληση βραδιάς χορού για όλους. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια κινηματογράφησης και φωτογραφίας, εργαστήρια κατασκευής θεατρικής κούκλας και κεραμικής, ενώ προγραμματίζονται και μουσικά διαδραστικά δρώμενα για παιδιά και νέους και αφήγηση παραμυθιών. Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείψει και μια μουσική παράσταση.