Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών: Ραντεβού σήμερα στο ΝΟΚ για καλό σκοπό

Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών: Ραντεβού σήμερα στο ΝΟΚ για καλό σκοπό

Η ώρα για την ξεχωριστής σημασίας αθλητική και κοινωνική διοργάνωση που διοργανώνεται για 12η φορά κάθε Φθινόπωρο στην παραλία έφτασε…

Σήμερα Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Ποσειδών» και ο Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας διοργανώνουν για 12η χρονιά το Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

Η διοργάνωση γίνεται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και σε συνεργασία με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, μεταδίδοντας το μήνυμα του εθελοντισμού μέσω του αθλητισμού, αφού αποτελεί μία δράση κοινωνικής ευθύνης με εθελοντικό χαρακτήρα.

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να Χαρίσετε Ζωή σε έναν ασθενή με λευχαιμία, απλώς δίνοντας αίμα; Γνωρίζετε ότι μπορείτε να γραφτείτε ως δότες μυελού των οστών, απλώς δίνοντας σάλιο; Γνωρίζετε πόσοι συνάνθρωποί μας με λευχαιμία, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, αγωνιούν καθημερινά προσπαθώντας να βρουν ένα συμβατό εθελοντή δότη; Οι ασθενείς δεν μπορούν να επιλέξουν. Εμείς μπορούμε….

Κάθε χρόνο στην χώρα μας εκδηλώνουν κάποιον καρκίνο στο αίμα τους περίπου 5.000 άνθρωποι και η λευχαιμία είναι ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στην παιδική ηλικία. Για τους περισσότερους ασθενείς η μόνη τους ελπίδα είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών

Πρόγραμμα Κυπέλλου
11:00 Διάπλους Μεσσηνιακού Κόλπου Κιτριές-Καλαμάτα 17nm από την ιστιοπλοϊκή ομάδα ΑΜΕΑ του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου.

16:00-21:00 Η ομάδα υποστήριξης της δράσης, θα ενημερώνει και θα λαμβάνει δείγματα των νέων εθελοντών μυελού των οστών.

18:00 Αθλητική εκδήλωση κολύμβησης 750μ. και 1500μ. στον προλιμένα

19:30 Αθλητική εκδήλωση δρόμου 5χμλ κατά μήκος του λιμένα της Καλαμάτας

20:15 Απονομές επάθλων

20:45 Παράσταση «Ο Καραγκιόζης αιμοδότης» από τον Α. Τσώνη

Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, οι Σύλλογοι Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», ΔιαφοροΖΩ και Ξαναρχί-ΖΩ, το ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής του Γ.Ν Μεσσηνίας, η ΑΜΚΕ Bιβλιοταξιδεύουμε, η Φάος ΚοινΣΕπ και το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Την ημέρα αυτή, όλοι μαζί λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε περισσότερους από 38 εκατ. εθελοντές δότες μυελού των οστών παγκοσμίως που δηλώνουν διατεθειμένοι να βοηθήσουν το συνάνθρωπο τους. «…για να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν»! Ελα μαζί μας, σε χρειαζόμαστε…

Χορηγοί: Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, Μοτοδυναμική, Επιμελητήριο

Μεσσηνίας Πληροφορίες – Εγγραφές: nok.gr και sdym.gr.