Μανώλης Μάκαρης: Το όραμα για την Πελοπόννησο της ισότητας και ευημερίας

Μανώλης Μάκαρης: Το όραμα για την Πελοπόννησο  της ισότητας και ευημερίας

Εγκαίνια εκλογικού περιπτέρου στην Καλαμάτα

Ξεδιπλώνοντας τις προτάσεις και το όραμά του για μια Πελοπόννησο όπου οι κάτοικοι θα απολαμβάνουν ισότιμα τα κοινωνικά αγαθά, με πρώτα την Υγεία και την Ασφάλεια, έναντι των φυσικών φαινομένων, όπου οι άνθρωποι θα έχουν ποιότητα ζωής με τις αναγκαίες σύγχρονες υποδομές, με προστασία του περιβάλλοντος και με το εισόδημα που δικαιούνται, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Μανώλης Μάκαρης, εγκαινίασε το εκλογικό περίπτερο του συνδυασμού του “Πρώτα η Πελοπόννησος” στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Μανώλη Μάκαρη να παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, τα μέλη του οποίου στάθηκαν δίπλα του και χαιρέτισαν τον κόσμο, ο οποίος χειροκρότησε και ευχήθηκε καλή επιτυχία!

Ο κ. Μάκαρης ξεκίνησε την ομιλία αναφερόμενος στη συμμετοχή του στο συνέδριο Olympia Forum στην Αρχαία Ολυμπία, όπου μετέφερε το αίτημα για ένωση της Πελοποννήσου, δηλαδή της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις δύο πελοποννησιακές Περιφερειακές Ενότητες, της Ηλείας και της Αχαΐας, οι οποίες υπάγονται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Για άλλη μια φορά υπογράμμισε ότι η ένωση της Πελοποννήσου θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη συνολικά του γεωγραφικού διαμερίσματος της χώρας, η οποία τώρα εμποδίζεται από αυτή την παράλογη διοικητική διαίρεση. Επίσης, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι και αυτοδιοικητικοί των δύο αυτών Περιφερειακών Ενοτήτων, από τον πρώτο βαθμό, υπογράμμισαν την ανάγκη ένωσης της Πελοποννήσου, ενώ σημείωσε ότι το ζήτημα αυτό θα είναι στις πρώτες προτεραιότητες της παράταξής του μετά τις εκλογές.

Ο κ. Μάκαρης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του, ξεκινώντας από το κορυφαίο ζήτημα της υγείας και υπογράμμισε ότι η υγεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη, το οποίο η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι υποχρεωμένη να υπερασπίζεται. Έτσι τόνισε ότι το πρόγραμμα της παράταξής του “Πρώτα η Πελοπόννησος” έχει ως προτεραιότητα τη δημιουργία τριτοβάθμιου νοσοκομείου στην Πελοπόννησο, το σχεδιασμό ενός νέου υγειονομικού χάρτη χωρίς κενά και “τρύπες” σε γεωγραφικές περιοχές, αλλά και τη δημιουργία δημόσιου κέντρου αποκατάστασης. Αναφέρθηκε, δε, στις ανάγκες και τα έργα που προτείνει η παράταξή του για τον πρωτογενή τομέα, ιδιαίτερα την άρδευση των γεωργικών εκτάσεων, όπου υπογράμμισε πως η κατάσταση είναι τραγική με έργα που είτε έχουν μείνει στη μέση και έχουν εγκαταλειφθεί είτε δεν έχουν ξεκινήσει και κανείς δεν ξέρει πότε θα ξεκινήσουν. Μίλησε για τις φυσικές καταστροφές και την ανθεκτικότητα της Πελοποννήσου, για τα σημαντικά έργα υποδομής που χρειάζεται η Περιφέρεια, για τον πολιτισμό κ.ά.

Κατά την εκδήλωση έναρξης λειτουργίας του εκλογικού περιπτέρου του Μανώλη Μάκαρη χαιρέτισε ο βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήριά του στον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τους υποψήφιους και υποψήφιες συμβούλους του, τόνισε ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού είναι αυτό που χρειάζεται η κοινωνία για να μπορέσει να προοδεύσει και η Πελοπόννησος για να αναπτυχθεί, ενώ πρότεινε σε όλες και όλους να στηρίξουν την παράταξη “Πρώτα η Πελοπόννησος”.