Μερική εκκένωση του ταμιευτήρα του φράγματος Φιλιατρινού

Μερική εκκένωση του ταμιευτήρα του φράγματος Φιλιατρινού

Ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη

Μερική εκκένωση ξεκινά σταδιακά από την ερχόμενη εβδομάδα στον ταμιευτήρα του φράγματος του Φιλιατρινού. Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, η μερική εκκένωση του ταμιευτήρα του εν λόγω φράγματος θα εφαρμοστεί ως προληπτικό μέτρο για να αποφευχθούν προβλήματα από ενδεχόμενες ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ειδικότερα, με σχετικό έγγραφό του προς το Δήμο Τριφυλίας ο περιφερειάρχης επισημαίνει ότι “από την Τρίτη 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί, για προληπτικούς λόγους, άνοιγμα του αγωγού εκκένωσης του φράγματος Φιλιατρινού για ελεγχόμενη διοχέτευση του νερού κατάντι του φράγματος και ταπείνωση της στάθμης στον ταμιευτήρα”.

Με το ίδιο έγγραφο, που απευθύνεται επίσης στις Αστυνομικές και τις Πυροσβεστικές Αρχές της Τριφυλίας, καθώς και προς τον περιφερειακό συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή, καλούνται οι πολίτες να αποφύγουν δραστηριότητες “στην περιοχή της κοίτης, καθώς και στην περιοχή της εκβολής του ποταμού, στην παραλία Στόμιο, για το χρονικό διάστημα που αναμένεται αυξημένη απορροή υδάτων εξαιτίας της προληπτικής μερικής εκκένωσης”.