Μεταφορά μεταναστών στο λιμάνι της Καλαμάτας

Μεταφορά μεταναστών στο λιμάνι της Καλαμάτας

18:30 Στην Καλαμάτα πλέον έχουν φθάσει 62 ακόμα μετανάστες που επέβαιναν στο ακυβέρνητο ιστιοφόρο.


Έτσι συνολικά στις αποθήκες είναι πλέον 92 μετανάστες, ανάμεσα τους πολλές γυναίκες και παιδιά, ενώ μια γυναίκα παραμένει για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.


13:30 Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι έφθασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας οι 25 πρώτοι μετανάστες μεταξύ αυτών πολλές γυναίκες και παιδιά.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα αναμένεται να φθάσουν στο ίδιο σημείο 62 ακόμα μετανάστες, ενώ στην Πύλο είχαν μεταφερθεί από το πρωί 6 άτομα, μεταξύ αυτών μια γυναίκα που χρειάστηκε να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Συνολικά στο ιστιοφόρο που εντοπίστηκε 40 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου επέβαιναν  93 μετανάστες που διασώθηκαν από παραπλέοντα πλοία και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε Καλαμάτα και Πύλο.


Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τετάρτης, επιχείρηση διάσωσης 93 μεταναστών που εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο που αντιμετώπισε πρόβλημα, 40 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το συνολικό αριθμό μεταναστών που επέβαιναν στη θαλαμηγό, έξι άτομα έχουν ήδη μεταφερθεί στην Πύλο, ενώ μια γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Αυτή την ώρα δε, αναμένεται να καταφθάσουν 25 μετανάστες στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ οι υπόλοιποι πρόκειται να μεταφερθούν αργότερα σήμερα το απόγευμα.