Μιχάλης Τριανταφυλλίδης: Το Navarino Challenge αποτελεί την καλύτερη διοργάνωση ευεξίας στην Ευρώπη

Μιχάλης Τριανταφυλλίδης: Το Navarino Challenge αποτελεί την  καλύτερη διοργάνωση ευεξίας στην Ευρώπη

Λίγο πριν από την έναρξη του Navarino Challenge στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino, το «Θάρρος» συνομιλεί με τον πρώην διεθνή βολεϊμπολίστα και ρέκορντμαν συμμετοχών με την Εθνική Ελλάδος, Μιχάλη Τριανταφυλλίδη. Άλλωστε, αποτελεί για 5 συνεχόμενα χρόνια μέλος της οικογένειας του Navarino Challenge, λέγοντας πως «είναι πολύ όμορφο και τιμητικό». Παράλληλα, μας μιλά για το βόλεϊ και το beach volley, ενώ μας συστήνει το pickleball.

Ο λόγος σε αυτόν:

-Ποια θα χαρακτηρίζατε ως την κορυφαία στιγμή στην καριέρα σας ως αθλητής του βόλεϊ;

Κορυφαία στιγμή της καριέρας μου είναι η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με την Εθνική Ομάδα στο Eurovolley 1987.

-Πώς βλέπετε να εξελίσσεται το άθλημα τα τελευταία χρόνια;

Δυστυχώς, η εξέλιξη του βόλεϊ τα τελευταία χρόνια γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς και σε επίπεδο εθνικής ομάδας η ψαλίδα με τις top ομάδες παγκοσμίως μεγαλώνει. Το Beach Volley έχει τεράστια ανάπτυξη και χιλιάδες αθλητές/τριες, κυρίως ερασιτέχνες, ασχολούνται, σε εγκαταστάσεις που έχουν γίνει από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

-Πόσο σημαντικό είναι να γίνονται δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό όπως το Navarino Challenge;

Ο αθλητισμός είναι ένα παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο και αναπόσπαστο μέρος του ανθρώπινου πολιτισμού. Δεν είναι υπερβολή, λοιπόν, να αναφέρω ότι δράσεις όπως το Navarino Challenge, που αποτελεί την καλύτερη διοργάνωση ευεξίας στην Ευρώπη, ένα επίτευγμα μοναδικό, με την ποιότητα της οργάνωσης και των εγκαταστάσεων της Costa Navarino, τις ομορφιές της Πύλου και της Μεσσηνίας, προάγουν τον ανθρώπινο πολιτισμό.

-Τι σημαίνει το Navarino Challenge για εσάς;

Ψυχαγωγία, παιχνίδι, επικοινωνία σε ιδανικές συνθήκες και μου δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσω τα αγαπημένα μου αθλήματα σε ευρύτερο κοινό.

-Η δράση του beach volley στο Navarino Challenge συνεχίζεται για 5η χρονιά. Πώς αισθάνεστε που αποτελείτε μέλος της «οικογένειας» του Navarino Challenge;

Είναι πολύ όμορφο και τιμητικό έπειτα από 5 συνεχόμενα χρόνια να αποτελείς μέλος της οικογένειας του Navarino Challenge, της καλύτερης διοργάνωσης αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.

-Ποια η ανταπόκριση του κόσμου στα τουρνουά που διοργανώνετε;

Το Beach Volley, σε επίπεδο βάσης, έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και στο Navarino Challenge το ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες είναι μεγάλο.

-Η Costa Navarino έφτιαξε τα πρώτα γήπεδα pickleball στις εγκαταστάσεις της και φέτος με τη βοήθειά σας θα γίνει η εισαγωγή στο άθλημα αυτό. Πώς προέκυψε αυτή η δράση για εσάς; Τι να αναμένουμε από αυτή τη δραστηριότητα;

Λοιπόν, τι είναι το Pickleball… Ίσως να ακούσατε για το άθλημα από φίλους ή στο διαδίκτυο. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι το άθλημα του pickleball αναπτύσσεται αλματωδώς και για καλό λόγο. Το Pickleball είναι διασκεδαστικό, εύκολο στην εκμάθηση, εύκολο στο σώμα, εξαιρετικό για όλες τις ηλικίες και μπορεί να είναι όσο ανταγωνιστικό θέλετε να είναι.

Το έμαθα, το έπαιξα και απέκτησα certificate μαζί με το γιο μου, στην παραμονή μου για 40 ημέρες στην Πενσυλβάνια.

Η Costa Navarino έφτιαξε 2 νέα γήπεδα και για πρώτη φορά διοργανώνεται επίσημα στην Ελλάδα. Σε λίγες ημέρες, μάλιστα, ετοιμάζουμε τα δικά μας γήπεδα στην Triantafyllidis Beach Arena. Ελπίζουμε να σας αρέσει, γιατί εμάς μας ενθουσίασε.