Νίκη στην Ιταλία για Λαζαρίδη και συνέχεια στο Navarino Challenge

Νίκη στην Ιταλία για Λαζαρίδη και συνέχεια στο Navarino Challenge

Το καλοκαίρι έκλεισε για τον Γιώργο Λαζαρίδη με τη συμμετοχή στο σπουδαίο Πανευρωπαϊκό παραολυμπιακό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Ρότερνταμ, ενώ το Φθινόπωρο μπήκε με διάκριση στην Ιταλία. Ειδικότερα, ο Καλαματιανός πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο κατέκτησε την πρώτη θέση στο consolation, του διεθνούς τουρνουά της Κρεμόνας (Τουρνουά citta di Cremona, 7-10/9).

Στο μονό των ανδρών των αγώνων της δεύτερης ευκαιρίας ο Λαζαρίδης επικράτησε στον ημιτελικό του Ντιέγκο Αμαντόρι με 2-0 σετ (6-2, 6-0) και στον τελικό απέναντι στον Τζοβάνι Ζένι, επίσης με 2-0 σετ (6-0, 6-2) έχοντας χάσει μόλις 4 game, σε 3 αγώνες!

Στο διπλό ο Έλληνας πρωταθλητής, με παρτενέρ τον Κροάτη Άντο Τζόκιτς έφθασε έως τα ημιτελικά, αλλά ηττήθηκαν από το ιταλικό δίδυμο των Λούκα Άρκα και Ιβάν Τράτερ, μετά από δυνατή «μάχη» με 6-4, 6-4.

Επίδειξη στην Costa Navarino και Ancient Messene Open
Ο Γιώργος Λαζαρίδης συμπεριλαμβάνεται στους σπουδαίους αθλητές που θα …παρελάσουν στο φετινό Navarino Challenge, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 13-15 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino. Ο Λαζαρίδης θα παρουσιάσει το τένις με αμαξίδιο στο κοινό, σε μια επίδειξη που δεν είναι μόνο αθλητική, αλλά έχει πρωτίστως κοινωνικές προεκτάσεις, στο πλαίσιο της διαρκούς «μάχης» που δίνει ο ίδιος για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες.

Τέλος, για τις 2-5 Νοεμβρίου έχει «κλειδώσει» το διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο Ancient Messene Open που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Buca Beach.