Ο Μάκαρης στο λιμάνι της Κυπαρισσίας και στο αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθούπολης

Ο Μάκαρης στο λιμάνι της Κυπαρισσίας και στο αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθούπολης

Το λιμάνι της Κυπαρισσίας καθώς και το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης επισκέφτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Μάκαρης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Πρώτα η Πελοπόννησος” διαπίστωσε τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που δημιουργούνται για τις τοπικές κοινωνίες και τους ανθρώπους τους και άκουσε τις εκκλήσεις τους να βρεθούν λύσεις για να ολοκληρωθούν τα έργα. Μια σειρά από κακοτεχνίες και λάθος επιλογές οδήγησαν σε ένα φαύλο κύκλο εργασιών, έτσι που σήμερα έχουν ήδη ξοδευτεί τεράστια ποσά, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι έχουν εγκαταλείψει τις επενδύσεις τους και οι κάτοικοι έχουν κουραστεί να περιμένουν.

Η πολιτεία πρέπει επιτέλους να διασφαλίσει τη γρήγορη ολοκλήρωση αλλά και την ασφαλή τους λειτουργία. Ειδικός σχεδιασμός πρέπει να γίνει για τον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού Κυπαρισσίας. Το μεγαλύτερο μέρος του λιμανιού είναι μη προσβάσιμο, κλεισμένο με συρματοπλέγματα λόγω έργων εδώ και μία δεκαετία. Από τότε όλοι οι περιφερειάρχες υποσχέθηκαν ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν σύντομα χωρίς να καταφέρουν να ανταποκριθούν στην υπόσχεσή τους.

Ο περιβάλλων χώρος του λιμανιού έχει μείνει τελείως αναξιοποίητος, δίνοντας μια εικόνα εγκατάλειψης. Είναι θλιβερό η περιοχή για την οποία δίνονται εκατομμύρια σε εργολάβους, να υποβαθμίζεται διαρκώς περιμένοντας για δεκαετίες ένα έργο χωρίς τέλος.Τα δύο λιμάνια μπορούν να αποτελέσουν όχημα ανάπτυξης, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να βελτιώσουν δραματικά την εικόνα αυτών των περιοχών αλλά και τη καθημερινή πραγματικότητα των κατοίκων τους.