Ο “οδικός χάρτης” για την επανάκαμψη της σηροτροφίας στην Περ. Πελοποννήσου

Ο “οδικός χάρτης” για την επανάκαμψη της σηροτροφίας στην Περ. Πελοποννήσου

Ο “οδικός χάρτης” που αφορά στη διαδικασία υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την επανάκαμψη της σηροτροφίας σε περιοχές της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην Καλαμάτα.

Στην εν λόγω σύσκεψη, έπειτα από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελετητών του προγράμματος και των στελεχών των ΔΑΟΚ Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Τριφυλίας, συμφωνήθηκε ότι η κάθε μία από τις πιο πάνω Διευθύνσεις θα προτείνει μία έως δύο περιοχές σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα στις οποίες εκτιμάται ότι μπορεί να εφαρμοστεί το εν λόγω πρόγραμμα, με τη συγκρότηση μωρεώνων. Ενδεχομένως δε, να υπάρξει και πρόταση για παραγωγούς που θα επιθυμούσαν να ενταχθούν σε αυτό και οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις.

Θα ακολουθήσει στη συνέχεια, σε νέα συνάντηση, με τη συμμετοχή στελεχών των 4 ΔΑΟΚ αλλά και των ενδιαφερόμενων παραγωγών, η ανάλυση της μεθοδολογίας, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η υλοποίηση του προγράμματος. Παράλληλα, στο ίδιο πλαίσιο, θα προγραμματιστούν ημερίδες ενημέρωσης στις περιοχές της κάθε μιας από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα.

Στη συνάντηση της Τετάρτης, στην Καλαμάτα, μετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και Θεμάτων Αναπτυξιακών Νόμων Στάθης Αναστασόπουλος, ο μελετητής Κωνσταντίνος Οικονόμου, ο διευθυντής του ΣΚΕΕ (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων) Μελέτης Καραμπίνης, ο γενικός διευθυντής ΔΑΟΚ της έδρας Δημήτρης Μητρόπουλος, οι προϊστάμενοι των ΔΑΟΚ Αρκαδίας Αναστασία Σταυροπούλου, Μεσσηνίας Ευσταθία Γεωργακοπούλου και Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, ενώ από τη ΔΑΟΚ Λακωνίας ο προϊστάμενος Εγγείων Βελτιώσεων της εν λόγω Διεύθυνσης Γιώργος Μπουραζάνης.