Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Τέχνης Καρδαμύλης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Διεθνές  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Τέχνης Καρδαμύλης

Με την προσέλευση στις προβολές και τις παράλληλες δράσεις να ξεπερνά και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Τέχνης Καρδαμύλης μετέτρεψε για 4 ημέρες την Καρδαμύλη, το πανέμορφο αυτό παραθαλάσσιο χωριό, σε κέντρο πολιτισμού και δημιουργίας. 

Στις τέσσερις ημέρες της διάρκειάς του (22-25 Σεπτεμβρίου), το πλούσιο πρόγραμμα του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Τέχνης Καρδαμύλης, μια πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Μάνης, αποτελούνταν από ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ για την τέχνη, αλλά και πλήθος παράλληλων δράσεων, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και νέους. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η συζήτηση για την Αναζήτηση της Αισθητικής του Μέλλοντος,  μεταξύ κριτικών κινηματογράφου, κινηματογραφιστών και κοινού.     

Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε την Παρασκευή 22/9 με την προβολή του πασίγνωστου και πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ του Wim Wenders “Buena Vista Social Club”, ενώ στη λήξη του το σύνολο Moving Band του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας συνόδευσε με ζωντανή μουσική τρεις βωβές ταινίες του Buster Keaton.

Παράλληλα, όλες τις ημέρες υπήρξε έκθεση αφισών, με τις συμμετοχές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό για την αφίσα του φεστιβάλ, ενώ έτρεξε με ένα τετραήμερο εργαστήριο για τη δημιουργία ολιγόλεπτων ντοκιμαντέρ που παρουσιάστηκαν στη λήξη του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε τον Αύγουστο με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στα χωριά της Δυτικής Μάνης, αγκαλιάζοντας έτσι την ευρύτερη περιοχή, επικοινωνώντας με τους κατοίκους και προβάλλοντας βραβευμένες ταινίες και ντοκιμαντέρ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Τέχνης Καρδαμύλης, που τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Τζίνας Πετροπούλου και της Κλεώνης Φλέσσα, τείνει να γίνει θεσμός, συμβάλλοντας στην πολιτιστική αποκέντρωση και την ενίσχυση της πολιτισμικής ταυτότητας ειδικότερα της Καρδαμύλης και ευρύτερα της Δυτικής Μάνης.