Ομιλία στο «Παπαδοπούλειον» για «Αλτσχάιμερ και Τρίτη Ηλικία»

Ομιλία στο «Παπαδοπούλειον» για «Αλτσχάιμερ και Τρίτη Ηλικία»

Ομιλία με θέμα «Αλτσχάιμερ και Τρίτη Ηλικία» δόθηκε την Τρίτη στην ΜΦΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕΙΟΝ», η οποία ανήκει στο Μεσσήνιο επιχειρηματία Κώστα Βεργή.

Με αφορμή, λοιπόν, το Σεπτέμβριο, ο οποίος είναι μήνας αφιερωμένος στη νόσο αλτσχάιμερ, το επιστημονικό προσωπικό της μονάδας ενημέρωσε το κοινό σχετικά.

Συγκεκριμένα, έπειτα από την εισαγωγική τοποθέτηση του αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, καρδιολόγου Νίκου Γιουρτούμα, τη σκυτάλη πήρε η κλινική νευροψυχολόγος Μάντη Γκέλυ, η οποία μίλησε για την άνοια κ ανέλυσε τους τύπους της. Αναφέρθηκε κυρίως στο αλτσχάιμερ, δίνοντας πληροφορίες για τον επιπολασμό, τα στάδια της νόσου, καθώς και για τη σημασία της Νευροψυχολογίας για τη διαχείριση και τη γνωστική αποκατάσταση των πασχόντων.

Ο κ. Στρούμπος μίλησε για τη σπουδαιότητα του χορού στην Τρίτη Ηλικία. Έκανε μια ιστορική αναδρομή από την αρχαιότητα έως σήμερα με σημαντικές πληροφορίες για τις ενεργητικές επιδράσεις (σωματικές και νοητικές), και όχι μόνο, στους υγιείς, αλλά και στους γηραιότερους και δη στους πάσχοντες από άνοια!

Ο φυσικοθεραπευτής Παναγιώτης Πανταζής αναφέρθηκε στην κινησιοθεραπεία σε άτομα τρίτης ηλικίας και στα οφέλη της. Όπως επισημάνθηκε, η άσκηση και η κίνηση είναι απαραίτητα όπλα για τη βελτίωση και την πρόληψη των κινητικών δυσλειτουργιών.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε τεστ μνήμης στους παρευρισκόμενους και η μονάδα δεσμεύθηκε για ακόμη περισσότερες επιστημονικές εκδηλώσεις, με σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση του μεσσηνιακού – και όχι μόνο – κοινού.