Οριστική αφαίρεση άδειας οδήγησης για όσους διαπράττουν συνεχώς τροχαίες παραβάσεις

Οριστική αφαίρεση άδειας οδήγησης για  όσους διαπράττουν συνεχώς τροχαίες παραβάσεις

Ακόμη και οριστική αφαίρεση της άδειας οδήγησης για όσους διαπράττουν συνεχώς τροχαίες παραβάσεις προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι οι ποινές πρέπει να εφαρμόζονται. Μάλιστα, χθες στο υπουργείο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για θέματα οδικής ασφάλειας και εντατικοποίηση των ελέγχων.

Μιλώντας σε αθηναϊκά μέσα, ο κ. Οικονόμου είπε πως υπάρχουν συγκεκριμένες παραβάσεις όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει, όπως η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, η παραβίαση του stop, η επιθετική οδήγηση και η χρήση κινητού.

«Αν πρέπει να πάρουμε αυστηρότερες αποφάσεις, μία είναι η αυστηρότερη απόφαση, η αφαίρεση της αδείας οδήγησης, πολύμηνη στην αρχή, πολυετής αν το ξανακάνεις, οριστική αν είσαι συνεχώς υπότροπος», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος δήλωσε ότι χρειάζεται αναδιάταξη του δυναμικού της ελληνικής Αστυνομίας σε κρίσιμες υπηρεσίες για την εμπέδωση της ασφαλείας του πολίτη. Υπογράμμισε, δε, ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα η αποδυνάμωση της Τροχαίας και να γυρίσουν πίσω τα 250 άτομα που αποσπάστηκαν μόνο το 2023.

Επίσης, τόνισε ότι θα αξιοποιηθούν τα τεχνολογικά μέσα και οι κάμερες που ήδη υπάρχουν, και για τις τροχαίες παραβάσεις αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών.

Τέλος, είπε ότι έχει δοθεί ταυτόχρονα διαταγή στην ομάδα ΔΙΑΣ να αποδίδει ποινές και σε τροχαίες παραβάσεις.